Народна Освіта » Інформатика » Навчальний посібник "Історія захисту інформації в Україні та провідних країнах світу" Гуз А. М. скачати, читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА

Навчальний посібник "Історія захисту інформації в Україні та провідних країнах світу" Гуз А. М. скачати, читати онлайн

Підручник з історії захисту інформації в Україні та провідних країнах світу для студентів вищих навчальних закладів

Автор: Гуз А. М.

Рік видання: 2007

Кількість сторінок: 260

Рецензенти: Андрусишин Б. І. — доктор історичних наук, професор, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова;  Марущак А. І. — кандидат юридичних наук, доцент, Національна академія СБ України. ISBN 966-373-187-7.


Скачати навчальний посібник
"Історія захисту інформації
в Україні та провідних країнах світу" Гуз А. М.
382.rar [203,16 Kb] (cкачиваний: 127)


Також ви можете читати даний підручник онлайн:

Зміст

Тема 1. Вступ. Предмет, періодизація, історіографія курсу історія захисту інформації в Україні та провідних країнах світу. Завдання курсу по історії захисту інформіції. Загальна характеристика курсу історії захисту інформації

Тема 2. Захист інформації в період Київської Русі, Литовсько-Польської Держави, Запорізької Січі та Держави Богдана Хмельницького

Тема 3. Захист інформації на території України в складі Російської імперії (XVII-поч.ХХ ст.)

Тема 4. Формування національної системи захисту інформації в період відродження української національної державності (1917-1921 рр.)

Тема 5. Утворення та формування української радянської системи захисту інформації (1920 - 1930 рр.)

Тема 6. Розвиток рдоінськоїсистеми захисту інформації в 40 - 80 рр. XX ст.

Тема 7. Забезпечення охорони державної таємниці в Україні у 90-х рр. XX ст.

Тема 8. Формування національної системи захисту інформації в 1991 - 2005 рр.

Тема 9. Російська система захисту інформації в 1991 - 2005 рр.

Тема 10. Система захисту інформації в США

Тема 11. Система захисту інформації в провідних країнах західної Європи: Великій Британії, Франції, Німеччині

Тема 12. Система захисту інформації в країнах центральної та східної європи: Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Литві, Латвії, Естонії

Тема 13. Система захисту інформації в провідних країнах азії: Японії та Китаю

Тема 14. Гармонізація законодавства про захист інформації в Україні згідно критеріїв і цінностей країн-членів НАТО


Післямова

Ви закінчили вивчати курс, який, сподіваємося, допоможе Вам на першому етапі становлення фахівця із захисту інформації. До цього часу в Україні не існувало навчального посібника, який би забезпечував комплексне вивчення систем захисту інформації, хоча майже кожен вищий навчальний заклад, який здійснює підготовку фахівців такого кшталту, потребує його. Більшість вузів мають свої навчальні посібники з зазначеного предмету. Тому потреба в навчальному посібнику такого змісту, на нашу думку, була і є нагальною та необхідною.

Автор одразу хоче зазначити, що не ставить за мету узагальнити весь передовий досвід із зазначеного предмету, оскільки фізично цього просто не можливо зробити, до того ж і обсягу навчального посібника для цього не вистачило б. Вважаємо, що кожен науковець має можливість представити свої напрацювання на розгляд наукової громадськості. Автор відкритий до діалогу та дискусії і радий буде прийняти кожну пропозицію, яка надійде на його адресу з тією метою, щоб у перспективі значно покращити його зміст.

Мета, яку автор ставив при написанні цього посібника,значно скромніша - забезпечити початкове читання програмного курсу «Історія захисту інформації в Україні та провідних країнах світу» навчально-методичним посібником, за яким би студент і майбутній фахівець міг би отримати основи знань з предмету.

Тому, якщо у Вас після прочитання нашого посібника виникло відчуття, що мова йде в ньому про речі, які давно відомі і, можливо, не такі важливі для вашої роботи, не поспішайте з висновками і не відкладайте книгу. Ми не сумніваємося, що про еволюцію захисту інформації в Україні Ви знаєте не з розповідей чи прочитаного. Нам би хотілося запросити до прочитання та вивчення посібника перш за все студентів початкових курсів, допомогти їм у здобутті професійних знань.

Ми також дуже сподіваємося, що цей посібник допоможе Вам розібратися в тому, що Ви знаєте і чого не знаєте, вибудувати Ваші знання в систему і діяти в повсякденній діяльності, спираючись на неї.

Автор: admin от 17-09-2015, 11:26, Переглядів: 13666