НАРОДНА ОСВІТА



Технічне конструювання швейного виробу. Побудова кресленика виробу

Автор: vlad2017 от 5-01-2017, 12:15, переглянуло: 11309

Пригадай...

Яким вимогам повинна відповідати спідниця?

Які мірки необхідні для побудови кресленика спідниці?

закроєм?

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Художнє конструювання швейного виробу

Автор: vlad2017 от 5-01-2017, 12:14, переглянуло: 3505

Поговоримо...

Назви вироби, які можна виготовити з тканини.

Які з цих речей най-необхідніші в гардеробі кожної дівчини? Назви фактори, що впливають на вибір одягу.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Конструкційні матеріали та їхні властивості

Автор: vlad2017 от 5-01-2017, 12:13, переглянуло: 1415

 Інтер’єр - це внутрішній простір громадської, житлової чи промислової будівлі.

Дизайн інтер'єру - проектування, опорядження, декорування та умеблювання внутрішніх приміщень будівлі.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Матеріали хімічного походження (штучні) та їхні властивості

Автор: vlad2017 от 5-01-2017, 12:13, переглянуло: 5691

У минулому навчальному році ти вже ознайомилася з найпоширенішими текстильними матеріалами природного походження та їхніми властивостями.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук, Медвідь, Приходько читати онлайн (нова програма 2016)

Автор: admin от 4-01-2017, 23:06, переглянуло: 7578

Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук обслуговуючі види праці

  Рік видання: 2016

  Видавництво: "Літера"

  Автори: А. І. Терещук, О. Ю. Медвідь, Ю. М. Приходько


Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук обслуговуючі види праці

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Підручник Трудове навчання 8 клас Мачача, Стрижова (обслуговуючі види праці) читати онлайн (нова програма 2016)

Автор: admin от 4-01-2017, 13:51, переглянуло: 4357

  Рік видання: 2016

  Видавництво: "Сиция"

  Автори: Т. С. Мачача, Т. В. Стрижова


Підручник Трудове навчання 8 клас Мачача, Стрижкова

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Підручник Трудове навчання 8 клас Мадзигон читати онлайн

Автор: admin от 4-01-2017, 10:32, переглянуло: 2022

 Рік видання: 2008

 Видавництво: "Педагогічна думка"

 Автори: Мадзігон В. М., Кондратюк Г. А., Левченко Г. Є., Андріяшин В. І., Романчук О. М., Бслошицький О. О., Романчук А. І.


Підручник з трудового навчання за 2008 рік Мадзигон

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Словник термінів трудового навчання за 8 клас

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:35, переглянуло: 904

Абразивні матеріали, абразиви (франц. abrasif - шліфуальний, від лат. abrasio - зіскоблювання) - тверді порошкоподібні речовини (природні і штучні), які застосовуються для механічної обробки металів, сплавів, гірських порід, скла, дорогоцінного каміння і т.п. До природних абразивних матеріалів відносяться: алмаз, корунд, гранат, кварц (кремінь) тощо. Штучні абразивні матеріали - електрокорунд, карборунд, синтетичний алмаз, карбід бору та ін. використовуються для виготовлення абразивних різальних інструментів, високовогнестійких виробів.

Абразивні інструменти - інструменти, різальними елементами яких є абразивні зерна (абразив). Розрізняють абразивні інструменти зі зв’язаним абразивом (шліфувальні круги, бруски, сегменти), на еластичній основі (шліфувальна шкурка, стрічка) і у вигляді вільного абразиву (зерна, порошки, пасти).

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Вершкове масло: основи технології виготовлення

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:33, переглянуло: 884

Масло вершкове. Харчовий продукт, що є концентратом молочного жиру. Його виробляють збиванням вершків або сметани. Зараз виготовляють велику кількість сортів масла (рис. 208).

Несолоне - масло з пастеризованих вершків.

Солоне - масло з пастеризованих вершків із додаванням солі. Вологодське - масло несолоне, отримане з солодких вершків, пастеризованих за високої температури +95 - +97 °С, і витриманих 20 - ЗО хв. У результаті воно має горіховий присмак і запах.

Любительське - масло з пастеризованих вершків.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Технологія приготування сиру

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:32, переглянуло: 1481

Виробництво сиру зародилося близько 5-6 тис. років тому. Технологія виготовлення Швейцарського сиру відома більше 1000 років, рокфору - 900 років. Виготовлення сиру вимагає глибоких знань багатьох технологічних процесів. У давнину досвід сироварів передавався з покоління в покоління і тримався в секреті. Кожна сім’я сироварів мала свої секрети виготовлення сиру.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )