Народна Освіта » Фізика » Підручник Фізика Засєкіна, Засєкін 8 клас (нова програма 2016) читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Підручник Фізика Засєкіна, Засєкін 8 клас (нова програма 2016) читати онлайн

Рік видання: 2016

Видавництво: Видавничий дім "Освіта"

Автори: Т. М. Засєкіна, Д. О. Засєкін


Скачати Підручник

8_klas_fizika_zasekina_2016.pdf [17,93 Mb] (cкачиваний: 18)

 

 

Читати онлайн підручник Фізика 8 клас
ЗасєкінаЗасєкін

 

Зміст

§ 1. Тепловий рух

§ 2. Агрегатнi стани речовини

§ 3. Температура

§ 4. Залежнiсть розмiрiв вiд температури

§ 5. Внутрішня енергія.

§ 6. Теплопровiднicть

§ 7. Конвекція

§ 8. Теплове випромінювання

§ 9. Кількість теплоти. Розрахунок кількості теплоти лід час нагр ...

§ 10. Тепловий баланс

§ 11. Кристалічні та аморфні тіла

§ 12. Розрахунок кількості теплоти під час плавлення/ тверднення ...

§ 13. Випаровування і конденсація

§ 14. Кипіння. Розрахунок кількості тепорення/конденсації

§ 15. Згорання палива. Розрахунок кількості теплоти внаслідок зго ...

§ 16. Перетворення енергії в теплових процесах

§ 17. Теплові двигуни

§ 18. Взаємодія зарядженихі тіл

§ 19. Електрон. Електричні властивості речовини

§ 20. Електричне поле

§ 21. Механізме електризації тіл. Закон збереження електричного з ...

§ 22. Подільність електричного заряду

§ 23. Закон Кулона

§ 24. Електричний струм. Джерела електричного струму

§ 25. Дії електричного струму

§ 26. Електричне коло.

§ 27. Сила струму.

§ 28. Електрична напруга.

§ 29. Електричний опір. Закон Ома для ділянки кола

§ 30. Електричним опір металевих провідників. Питомий опір

§ 31. Послідовне з’єднання провідників

§ 32. Паралельне з’єднання провідників

§ 33. Робота і потужність електричного струму

§ 34. Закон Джоуля—Ленца. Електронагрівальні прилади

§ 35. Електричний струм у металах

§ 36. Електричний струм у розчинах і розплавах електролітів. Зако ...

§ 37. Електричний струм у газах


Як користуватися підручником

Юні друзі!

Вивчаючи фізику в 7 класі, ви переконалися, що ця наука відкриває для вас багато таємниць природи, допомагає пояснити явища, з якими ви стикаєтеся на кожному кроці. Ще більше відкриттів ви зробите, вивчаючи теплові й електричні явища у 8 класі! Бажання зрозуміти й пояснити явище, принцип дії того чи іншого пристрою спонукає до пошуку інформації, висунення гіпотези, експериментування. Вивчення фізики розширює коло ваших знань, відкриваючи нові горизонти пізнання. Ви стаєте цікавішими співрозмовниками для однолітків і дорослих, краще розумієте інших. Розвиваючись і вивчаючи навколишній світ, ви пізнаєте й самих себе, а пізнаючи себе — пізнаєте світ.

Полегшить вам цей шлях пізнання книга, яку ви тримаєте в руках і з якою працюватимете впродовж навчального року. Цей підручник містить два розділи. Перед кожним із них коротко викладено суть матеріалу, що міститься в даному розділі, а наприкінці, у рубриці «Підсумки до розділу...», узагальнено й систематизовано навчальний матеріал.

Розділи поділено на параграфи, що починаються з коротких рубрик «Ви дізнаєтесь» і «Пригадайте». Ці рубрики повідомлять вам про основні питання, які розглядатимуться в параграфі, а також підкажуть, що потрібно пригадати з раніше вивченого. В основному тексті параграфа формули, визначення й поняття для зручності виділені шрифтом і кольором. Наприкінці кожного параграфа є рубрика «Підбиваємо підсумки», яка допоможе вам краще запам’ятати головне.

У деяких параграфах є рубрика з додатковим матеріалом, яка позначена відповідною піктограмою ^ .

Вивчаючи фізику, ви опановуватимете науковий метод пізнання природи, тому в підручнику подано багато прикладів й описів фізичних дослідів, що допоможуть глибше зрозуміти суть фізичних явищ. Із цією ж метою в рубриці «Домашні досліди та спостереження» пропонуються завдання, які ви зможете виконати самостійно. Опис обладнання й короткі вказівки допоможуть вам у підготовці та виконанні «Лабораторних робіт».

Важливо, щоб результатом навчання стали не лише глибокі й міцні знання з фізики, а й сформовані вміння використовувати їх для розв’язання різноманітних навчальних і життєвих задач, пояснення фізичних явищ і процесів. З цією метою в підручнику після кожного параграфа є рубрика «Я знаю, вмію та можу пояснити». Відповідаючи на запитання, ви контролюєте рівень розуміння й засвоєння навчального матеріалу. Не виключено, що не на всі запитання ви зможете відповісти, або у вас виникнуть додаткові запитання. Обговорюйте їх з учителем, батьками, однокласниками. Користуйтеся додатковою навчальною літературою, інформаційними ресурсами Інтернету, але не залишайте запитання без відповіді!

Оскільки розв’язування фізичних задач є одним із найважливіших умінь, що формується у процесі опанування фізики, то в підручнику пропонується рубрика «Вчимося розв’язувати задачі», а також «Вправи» із задачами різної складності. Задачі підвищеного рівня складності позначено зірочкою (*).

Виконуючи завдання з рубрики «Перевірте себе», ви зможете оцінити свої знання й уміння застосовувати їх. Не впадайте у відчай, якщо не всі завдання виконані правильно. Проаналізуйте допущені помилки й почніть спочатку. Знайте, навчання без помилок не буває.

У рубриці «Фізика навколо нас» міститься додатковий матеріал, що ілюструє текст параграфа прикладами з історії фізики, техніки та повсякденне життя.

Оволодівати знаннями з фізики й успішно застосовувати їх на практиці вам допоможуть навчальні проекти. У підручнику виділено рубрику «Виконуємо навчальні проекти», що сприятиме опануванню цього виду роботи.

У кінці підручника вміщено відповіді до вправ і предметний покажчик.

Бажаємо успіхів у навчанні, нехай цей підручник стане вашим добрим помічником!

Автори

 

Автор: evg от 14-08-2016, 00:28, Переглядів: 12349