Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Про все на світі

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Про все на світі

 

Про все на світі

 

 

309. Шляхом їде вантажівка масою 1 000 кг. Керує нею дядько Степан, який важить 50 кг. У кузові вантажівки стоїть «Запорожець» масою 500 кг. В «Запорожці» сидять дядько Василь і тітонька Софія масою по 100 кг. Скільки важить усе це вкупі?

310. Шляхом їде 3 вантажівки. У кузові кожної вантажівки дві легкові машини. У багажнику кожного легковика 4 іграшкові машинки. Скільки всього машин у задачі?

311. До берега річки підійшли 6 чоловік. Коло берега стоїть човен, який бере трьох. Скільки ходок має зробити човен через річку, щоб переправилися всі?

312. Зріст тата 1 м 80 см. Скільки кроків може зробити однорічний Митько, мандруючи по лежачому татові, якщо його крок дорівнює двом дециметрам?

313. Відстань між пунктами А і Б — ЗО км. З пункту А до пункту Б виїхав велосипедист і їхав зі швидкістю 10 км/год. Водночас із пункту Б до пункту А виїхала людина на мопеді. Вона їхала зі швидкістю 20 км/год. Отак вони і їхали, доки не зустрілися. Хто їхав довше?

314. Чи може перелетіти стріла індіанця Джо через дев’ятиповерховий будинок, якщо лук індіанця б’є вгору на 35 м, кожний поверх у цьому будинку заввишки 3 м, а горище — заввишки 5 м?

315. Для того, щоб прочитати книжку «Федорине горе», Дмитрикові потрібно 2 години. Якщо читати її догори ногами, то часу потрібно уп'ятеро більше. Скільки часу потрібно, щоб прочитати книжку догори ногами?

316. У книжці видерті сторінки — з п'ятої по вісімнадцяту. Скільки аркушів не вистачає в книжці?

317. Перед тобою коробка з доміно. Скільки цяточок на всіх доміношках?

318. Лялька-мама та лялька-тато запросили друзів своєї ляльки-дочки. Прийшло 5 ляльок-гостей. Скільки приборів потрібно поставити на стіл?

319. Іграшковий паровозик з дитячої залізниці може потягнути вантаж 1 кг. Скільки таких паровозиків потрібно, щоб потягнути справжній вагон масою 100 тонн?

320. Якщо цирковий артист Іван Іванович Діамантов захоче піти на роботу як усі, пішки, то він витратить на дорогу 5 хвилин. А якщо він вирушить у цирк на руках, то на дорогу витратить в 5 разів більше часу. Скільки часу потрібно Іванові Івановичу, щоб дійти до цирку на руках?

321. Два учні, Андрійко й Сашко, вирішили носити свою улюблену вчительку Надію Семенівну на руках. Надія Семенівна має масу 52 кг. Андрійко піднімає 14 кг, а Сашко — 8. Чи зможуть вони зробити те, що задумали? Скількох Андрійків їм не вистачає? А скількох Сашків?

322. Зробити «Кадиллака» із «Запорожця» дуже просто, потрібно тільки «Запорожець» розтягнути вдвічі в довжину. Довжина «Запорожця» 3 м 5 дм. Якою є довжина «Кадиллака» у метрах?

323. Годинникові стрілки показують 7 годин. Через скільки годин вони показува тимуть 5 годин?

324. На уроці з математики Максимко звертався до Антося 7 разів, а Антось звертався до Максимка вдвічі більше. Щоразу їхня вчителька Олена Миколаївна переривала пояснення і 2 хвилини вмовляла друзів не базікати. Решту уроку вона пояснювала таблицю множення. Урок тривав 45 хвилин. Скільки часу лишилося вчительці на пояснення?

325. Акробат Петрик зробив 5 стрибків на лівій нозі і б стрибків на правій. На лівій руці він зробив стрибків удвічі більше, ніж на лівій нозі, а на правій руці — втричі більше, ніж на правій нозі. Скільки всього стрибків він зробив?

326. Шкільна їдальня замовила для омлетів 1 000 курячих яєць, а привезли помилково страусячі. Маса курячого яйця 70 г, а страусячого —    560 г.

Скільки порцій омлету приготувала їдальня додатково, якщо одна порція омлету робиться з 2 куря чих яєць, а маса омлету з курячих і страусячих    яєць

однакова?

327. Якщо порцію макаронів приготувати з однієї макаронини, то макаронина має бути завдовжки 20 м. Якою завдовжки має бути макаронина, з якої вийде 100 порцій?

328. Двоє їдять з різних боків макаронину з попередньої задачі. На сніданок, обід та вечерю кожний з'їдає по порції макаронів. Коли макаронина скінчиться?

329. У класі 23 учні. Скільки потрібно двомісних парт, щоб усіх посадити?

330. Перед тобою написано всі числа від 1 до 100. Скільки разів зустрічається цифра 7?

331. У купейному вагоні 9 купе для пасажирів. У кожному такому купе 4 місця. Скільки людей може їхати у вагоні одночасно, якщо, крім пасажирів, у ньому їдуть двоє провідників?

332. Кухар розрізав палку ковбаси в 4 місцях. Скільки шматків вийшло?

333. Автомобіль «Жигулі» і мотоцикл «Хонда» зіткнулися. Внаслідок цього виник цикломобіль «Жигульонда». Скільки коліс у нового транспортного засобу, якщо половина коліс під час аварії відлетіла?

334. Матрьошки — це ляльки, що складаються одна в одну. Всередині однієї матрьошки міститься 5 інших, а поверх неї іще 4 ляльки, розміром більші. Скільки всього матрьо-шок у задачі?

335. У бабусі Неоніли завелося б мишей. Кожна миша згризає за зиму 5 шкарпеток. Скільки шкарпеток потрібно сплести бабусі Неонілі, щоб навесні було в чому вийти на вулицю?

 

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:24, Переглядів: 3880