Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про Петрика П'яточкіна

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про Петрика П'яточкіна

216. На кухні у Петрика П'яточкіна стоїть стіл і чотири табуретки. Усі меблі чотириногі. Скільки ніг буває на кухні, коли снідає Петрикова сім'я: тато, мама та сам Петрик?

217. Якщо Петрик П'яточкін вирішить по-справжньому закричати, то він може заглушити шум, який зчиняють два трактори. Шум від реактивного літака на злеті у 100 разів дужчий, ніж від трактора. Яка щонайменша кількість Петр и ків потрібна, щоб заглушити шум від літака?

218. У Петрика П'яточкіна 28 зубів, а у пилки, якою він підпилює ніжку батькового стільця, зубів у чотири рази більше. Скільки зубів у Петрика і пилки разом?

219. З одного зошита виходить 14 паперових літачків. У Петрика та його приятеля Василька на початку дня було по 1 зошиту з письма та по 2 зошити з математики. Перед кінцем уроків зошитів у друзів не лишилося зовсім. Скільки літачків вони зробили?

220. Скільки грузил для риболовлі зробив Петрик з маминої срібно)’ ложки, якщо ложка важила 150 г, а на одне грузило потрібно 2 г?

221. Коли Петрик П'ягочю'н запізнюється до школи, то він перебігає вулицю на червоне світло, вивертаючись у середньому від 10 машин. Від скількох машт треба вивернутися Петржові впродовж року, якщо на ршс припадає 180 навчальних днів, а запізнюється Пстрж щоранку? Як ти тадаєш, чюі усе це скшгшться?

222. Якщо використовувати шкільний ранець замість футболь ного м’яча, то через 15 днів від нього нічого не залишиться.

Скільки ранців потрібно Петрикові П’яточкіну на рік, якщо рік має 33 навчальних тижні, а по суботах і неділях Петрик до школи не ходить?

223. Якщо всі двійки, що їх одержав Петрик за шкільне життя, вишикувати в колону, то цей ланцюжок простягнеться від однієї стіни класу до другої. Відстань між стінами б м, кожна двійка завширшки 5 мм. Скільки двійок отримав Петрик П'яточкін    впродовж шкільного життя?

224. Мама вирішила викупати Петрика П'ято-чкіна й налила у ванну 7С л води. Коли Петрик скупався, на підлозі ванно виявилося 56 л води Скільки води лишилося у ванні?

225. Петрик П'яточкін ухопив свого кота за задню лапу, а кіт подряпав Петрика всіма пазурами своїх вільних лап. Скільки нових подряпин з'явилося на Петрикові, якщо пазурів у кота на лапі стільки ж, скільки у Петрика нігтів на руці, а кожним пазуром кіт подряпав Петрика тільки один раз?

226. Петрик П'яточкін вирішив перефарбувати батьків «Москвич» у колір «кава з молоком». Скільки кілограмів «фарби» він отримав, якщо змішав 5 кг кави, 20 кг молока, ще й додав 2 кг цукру?

227. Коли Петрик П'яточкін ловив рибу, на гачок йому попався пічкур масою 100 г. За хвіст пічкура вчепився окунь масою втричі більший за пічкура. За хвіст окуня вчепилася щука масою втричі більша за окуня. За щуку вчепився сом масою втричі більший за щуку. Петрик піднатужився і витяг усю цю рибу на берег. Яку масу мала риба?

228. Якщо якийсь хлопчик з'їсть 5 порцій морозива нараз, він захворіє на ангіну.

Петрик П'яточкін на свій день народження запросив 19 хлопчиків із свого класу і купив 90 порцій морозива. Чи може завтра у класі виявитися 20 хворих?

229. Петрик П'яточкін узув лівий чобіт на праву ногу, а правий чобіт — на ліву й отримав по 7 мозолів на кожній    нозі. Скільки всього мозолів у Петрика?

230. Петрик П'яточкін узяв стограмове яблуко і з'їв від нього дві п'яті частини. Скільки грамів яблука пропало даремно, якщо недоїдене яблуко він викинув?

231. В акваріумі було 20 л води. Петрик П'яточкін трошки    погрався з рибками, внаслідок    чого    чотири    п'ятих    усієї

води    опинилося на підлозі. Скільки    літрів    води    лишилося

в акваріумі?

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:11, Переглядів: 3402