Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Африканська сторінка

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Африканська сторінка

91. Улюблений спорт у мавпочок — катання на човні, запряженому трьома крокодилами. Скільки крокодилів потрібно запрягти, щоб улаштувати перегони 7 мавпочок, якщо в кожний човен сідає тільки 1 мавпочка?

92. Мавпа-мама сплела 7 своїм неслухняним дітям по рукавичці на кожну руку та ногу. Але вони порвали всі свої рукавички, крім молодшого, який порвав тільки 3. Скільки рукавичок доведеться полатати мавпі-мамі?

93. Мавпа висить на хвості й уминає банани. У кожній руці в неї по 5 бананів, а в кожній нозі — на 1 банан більше, ніж у руці. Скільки бананів у мавпи?

94. Слон прийшов найматися на роботу замість підйомного крана. Йому пояснили, що потрібно буде піднімати колоди масою 400 кг. Чи зможе він це робити, якщо в лісі підіймав нараз б пеньків масою 70 кг кожний?

95. У крокодила заболіли зуби, і пташка Тарі прилетіла, щоб їх полікувати. У верхній щелепі вона вилікувала 7 зубів. Решта 15 були здорові. В нижній щелепі зубів стільки ж, скільки у верхній, і пташка Тарі вилікувала половину з них. Скільки всього зубів вилікувала пташка Тарі?

96. Мавпи не люблять плавати. Через те вони попросили крокодилів побудувати міст, щоб можна було перейти через річку. Крокодили будують міст так: кожний чіпляється зубами за кінчик хвоста попереднього крокодила, доки ланцюжок не простягнеться від берега до берега. Скільки потрібно крокодилів, щоб вийшов міст завдовжки 37 м, якщо довжина одного крокодила 4 м?

97. Три мавпи вирішили привітатися між собою всіма своїми чотирма лапами водночас. Скільки лапостискань вийде, якщо для кожного лапостискання потрібні дві лапи?

98. Три мавпи вирішили привітатися між собою всіма своїми чотирма лапами водночас. Чи зможе одна мавпа привітатися з іншою тільки однією лапою, якщо для кожного лапостискання потрібні дві лапи, а самій із собою здоровкатися не можна?

99. У мультфільмі довжина удава становила 38 папуг і ще одне папужчине крильце. Крім того, він був завдовжки 5 мавп. Хто довший — удав, виміряний у мавпах, чи мавпа, виміряна в папугах?

100. Бабуся удава з попередньої задачі втричі довша за свого онука. Якою є довжина бабусі, виміряна в папугах?

101. У крокодилячій школі Тотоша з Кокошею витратили по 3 л чорнила, щоб написати класну роботу. Крім того, 5 л чорнила пішло в них на те, щоб зробити величезну кляксу в класному журналі. Скільки чорнила витратили крокоди-лята впродовж дня?

102. Мавпа вирішила поміряти удава лінійкою. Поміряла дві третини, і вийшло 8 м. Потім їй набридло, і вона ці вимірювання облишила. Яка довжина удава?

103. Ананас в Африці в 4 рази дешевший за яблуко. Скільки яблук потрібно було б відправити до Африки, щоб кожному учневі дісталося по ананасу, якщо в класі 32 учні?

104. Слон пішов кататися на ковзанах. Він дуже важкий, тому на кожну ногу начепив по 2 ковзани та ще одного — на кінчик хобота. Скільки ковзанів начепив Слон?

105. У скільки кілець може скрутитися анаконда, якщо її довжина дорівнює 19 м, а одне кільце виходить із півметра змії?

106. В очкової змії є 7 окулярів, причому одні намальовані на спині, а всі інші — звичайні, з «Оптики». Скільки окулярних скелець є у змії?

107. Крокодили дізналися від мавп, що кокосові горіхи дуже смачні. Пальма — заввишки 32 м, а крокодил — завдовжки 4 м. Скільки крокодилів має зібратися разом, щоб покуштувати кокосових горіхів?

108. Крокодил переплутав шматок дроту з макарониною і хотів його з'їсти. Третину дроту він навіть з'їв, після чого лишилося 60 м. Яким завдовжки був дріт спочатку?

109. Мавпи не люблять плавати, тому їздять через річку на крокодилах. Щоб перевезти 20 мавп за один раз, потрібно 4 крокодили. Скільки крокодилів потрібно, щоб перевезти одночасно 36 мавп?

110. В Африці їздять на страусах. У парадну карету одного африканського царя запрягли 7 рядів страусів, по З страуси в кожний ряд. Скільки страусів запрягли в карету?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:28, Переглядів: 3411