Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Крокодил Гена та Чебурашка

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Крокодил Гена та Чебурашка

40. Під час мандрівки в ящику з апельсинами Чебурашка з'їдав по одному апельсину на сніданок і обід та два апельсини на вечерю. Скільки апельсинів він з'їв за тиждень подорожі?

41. Ідуть Гена та Чебурашка по дорозі. Чебурашка й каже:    «Гено, давай-но я понесу валізу, а ти понесеш мене». Валіза має масу 5 кг, а Чебурашка — 10 кг. Яку вагу понесе Гена, якщо погодиться? А яку — Чебурашка?

42. Крокодил Гена влаштувався на роботу — сидить біля зоопарку з гармошкою та всім іменинникам співає пісню про день народження. Протягом дня він заспівав пісню 28 дівчаткам, 19 хлопчикам, 8 тьотям і 3 дядям. Скількох іменинників привітав Гєна?

43. Чебурашка вивчився літати, змахуючи вухами. Щоб піднятися на один поверх, йому треба змахнути вухами З рази. Скільки разів потрібно змахнути вухами Чебу-рашці, щоб піднятися на дев'ятиповерховий будинок?

44. До Чебурашки приїхали родичі з Африки. Гена приніс їх з вокзалу на собі. На кожну руку він посадив по два чебурашки, та ще семеро сіли йому на спину. Скількох чебурашок приніс Гєна з вокзалу?

45. До Гени на новосілля приїхали його родичі крокодили, а до Чебурашки — його родичі чебурашки. Крокодилів приїхало п'ятеро, що на 3 менше, ніж чебурашок. Скільки гостей сяде за святковий стіл?

46. Чебурашка та Крокодил Гена засперечалися, хто з них кращий музика. Вирішили так: хто довше зможе грати без перерви, той і переміг. Хто ж із них виявився переможцем, якщо Гєна грав на гармошці 3 години, а Чебурашка на пищику — 150 хвилин?

47. Чебурашка влаштувався працювати до магазину — перевіряє, чи добрі апельсини привозять з Африки. Він відкриває ящики і з'їдає кожного сотого апельсина. Якщо апельсини добрі, то їх продають, а якщо погані — викидають. Скільки апельсинів з'їв Чебурашка, якщо він відкрив 5 ящиків по 60 апельсинів у кожному?

48. Щоб розізлити Гену та Чебурашку, Стара Шапокляк зробила 12 капостей Гені, 19 — Чебурашці та 39 — їм обом. Скільки капостей Стара Шапокляк зробила даремно, якщо вони жодного разу так і не розсердилися?

49. Коли Гена з Чебурашкою будували дім, їм потрібно було принести 900 цеглин. Гена за раз брав 8 цеглин, а Чебурашка — тільки одну. Скільки разів їм довелося ходити по цеглу вдвох?

50. Гена та Чебурашка пішли до лісу по гриби. Гена знайшов 8 грибів, а Чебурашка — втричі більше. Скільки хороших грибів назбирали вони разом, якщо половина всіх знайдених — червиві?

51. Гена з Чебурашкою придбали карниз і почали вішати його над вікном. Гена високий, він свій кінець карниза підняв догори на 3 м.

А Чебурашка зростом усього 20 см, та й рученята коротенькі. Ось він і підняв карниз зі свого боку на 20 см, а далі не може. Скількох чебурашок треба покликати, щоб вони підняли карниз зі свого боку на 3 м?

52. Гена й Чебурашка поливають капустяну грядку. Чебурашка щоразу несе два відерця води по півлітра, а Гена — два відра по 15 л. Під кожну капустину потрібно вилити 2 л. Скільки капустин вони поллють, якщо підуть по воду двічі?

53. Крокодил Гена майструє драбину на другий поверх. Щоб Чебурашці було зручно підійматися нею, кожна сходинка має бути 5 см заввишки. Скільки сходинок повинна мати драбина, якщо висота першого поверху дорівнює З метрам?

53. Чебурашка та Гена їдуть в електричці. Якщо лічити від початку електрички, їхній вагон четвертий, а якщо від кінця, то шостий. Скільки вагонів має електричка?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:17, Переглядів: 3146