Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Історії про тварин

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Історії про тварин

172. У лузі ростуть квіти. Біля кожного отруйного жовтецю ростуть три смачні конюшини. Корова рве все підряд, жовтець випльовує, а конюшину з'їдає. Зірвала вона 40 рослин. Скільки кущиків жовтецю корова виплюнула?

173. Кит харчується так: набере повний рот води з маленькими рачками, воду випустить, проціджуючи крізь вуса, а рачків з'їсть. Набрав кит 7 000 кг води з рачками. 5 000 кг чистої води випустив, рачки з'їв. Скільки важили рачки?

174. У кицьки 10 кошенят. Четверо сірих, а серед решти порівну рудих і чорних. Скільки чорних кошенят у кицьки?

175. У чорної кицьки 10 кошенят. Троє кошенят сірих із сірими лапками, а решта — білі з чорними лапками.

Скільки чорних лапок у цій родині? А скільки чорних лапок у кошенят?

176. Під вікном най вродливішої кицьки міста було влаштовано котячий концерт. У концерті взяли участь: троє чорних котів, 10 смугастих, 5 рудих і б білих. Скільки котів горлало під вікном?

177. У пташнику живуть 4 качки, у кожної — по троє каченят. Скільки всього птахів у пташнику?

178. Поні в зоопарку може повезти або трьох дорослих, або шістьох дітей. Більше він повезти не може — важко. До поні підійшли тато, мама та двоє дітей. Чи зможе поні повезти Ух усіх разом?

179. Рак ходить під водою пішки зі швидкістю півметра на хвилину. Якщо йому потрібно плисти, він розвертається хвостом наперед і пливе в десять разів швидше, ніж ходить. Щоб переплисти свою річку, ракові потрібно десять хвилин. Скільки часу потрібно ракові, щоб перейти її пішки?

180. У кімнаті на кожній стіні сидить по 2 комарі. Скільки комарів у кімнаті?

181. У зоопарк надумали привезти кита. Оскільки кит величезний і ні у вантажівку, ні у вагон не влазить, вирішили тягти його вертольотами. Було використано чотири пари вертольотів менших і чотири пари більших. Скількома вертольотами тягли кита?

182. Корова Манька побачила нафарбовані нігті своєї хазяйки. Це їй дуже сподобалося, і вона вирішила нафарбувати й свої ратиці. Скільки ратиць їй треба пофарбувати, якщо на кожній нозі у неї їх по двоє?

183. Гусяча лапка влаштована так: між трьома пальцями є плавальні перетинки, а два пальці ззаду без перетинок. Скільки перетинок в однієї гуски?

184. Влаштувався їжак білетером у кінотеатр. Приходять звірі v наколюють свої квитки на їжаков голки. Коли зала повна, то на кожній з 200 голок висить по З квитки. Скільки всього місць у кінотеатрі?

185. Скільки потрібно подушок, щоб укласти спати 8 Тягништовхаїв?

186. В одній кімнаті жило 10 мух і 2 павуки. На обід кожний павук з'їв по 3 мухи. Скільки мух лишилося в кімнаті?

187. Могутнє цуценя Фафік охороняло селище, коли на нього накинулася зграя із 100 вовків. І тут з'ясувалося, що могутнє цуценя Фафік загризає одного вовка за 2 хвилини. Скільки годин тривала велика битва, якщо 10 вовків із жахом утекли хто куди, а решту Фафік переміг?

188. Для написання своїх творів О. С. Пушкін користувався 21 тисячею слів. Скільки років потрібно, щоб навчити папугу всіх слів із творів великого поета, якщо лише одне слово папуга вивчає протягом 4 тижнів? (вважаємо, що рік має 52 тижні,)

189. Коли лікують звірів, то кількість ліків, що їх потрібно дати, розраховують залежно від маси звіра . Скільки таблеток аспірину слід да ти хворому китові, якщо його маса 360 т, а 1 таблетку розраховано на 100 кг маси тварини?

190. П'ятеро кошенят влаштували грандіозну бійку. Скільки лап у них було поранено, якщо кожне кошеня покульгало з поля бою на двох лапах?

191. Могутнє цуценя Фафік затіяло бійку з 18 вовками. Сім дев'ятих від усієї кількості вовків цуценя загризло, а решта розбіглася хто куди. Скільки вовків уціліло?

192. Троє поросят купили коробку цукерок. Скільки цукерок у ній було, якщо Ніф-Ніф з'їв третину всіх цукерок, Наф-Наф з'їв стільки ж, скільки й Ніф-Ніф, а Нуф-Нуф — 7 цукерок, що залишилися?

193. Вирішили зробити з мухи слона — нагодувати її до слонячої ваги. Скільки потрібно їжі, якщо муха важить одну десяту частку грама, а слон — 14 т?

194. Кіт пообіцяв не їсти мишей, якщо вони щодня будуть катати його по кімнаті. Одна миша може потягти 100 г вантажу, а кіт важить 4 кг. Скільки мишей потрібно запрягти у візок, щоб зрушити його з місця?

195. Мишам з попередньої задачі так сподобалося возити кота, що вони взялися перевезти слона з однієї клітки зоопарку до іншої. Скільки мишей потрібно запрягти, якщо кожна миша може потягти 100 г вантажу, а слон важить 14 т?

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:04, Переглядів: 8147