Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Рибальські історії

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Рибальські історії

 

Рибальські історії

 

296. Троє рибалок пішли ловити рибу і впіймали рибу-пилу, ри-бу-молот і меч-рибу. Меч-риба довша за рибу-молот і коротша за рибу-пилу. Яка риба серед них найдовша?

297. Троє рибалок закинули у воду по 3 вудочки, і на кожну вудочку нараз клюнуло по 3 рибинки. Скільки рибинок витягли рибалки утрьох, якщо жодна рибинка з гачка не зірвалася?

298. Троє рибалок упіймали рибину. Таку величезну, що вони втрьох, розставивши руки, показували, яка вона завдовжки. Рука кожного з рибалок завдовжки 1 м, відстань від одного плеча до другого — півметра. Якої довжини була риба?

299. Рибалки сіли вечеряти і не помітили, що на вудку клюнув сом. Він потяг вудку на середину озера і ліг там на дно. На якій глибині лежить сом, якщо довжина вудилища — 5 м, волосінь на 2 м довша, а кінець вудилища завдовжки 1 м стримить із води?

300. Троє рибалок тягають з озера коропів і кидають їх у човен. Човен перевозить до 500 кг вантажу. Кожний рибалка має масу 70 кг. Скільки коропів масою по 5 кг можуть упіймати рибалки, не ризикуючи потопити човен?

301. На річці перший рибалка впіймав 3 щуки, другий — 16 карасів, а третій — 40 пічкурів. Чий улов важчий, якщо 1 щука важить стільки ж, скільки 5 карасів або 13 пічкурів?

302. Троє рибалок упіймали по б рибин. Скільки рибин вони принесли додому, якщо половина риби через дірку у коші втекла назад у річку?

303. Троє рибалок ловили рибу і складали її в одне відро.

Настала ніч, і рибалки полягали спати. Вночі прокинувся один рибалка, порахував рибу в відрі, третину її підсмажив, з'їв і знову ліг спати. Потім прокинувся другий рибалка, також порахував рибу, третину підсмажив, з'їв і ліг спати. Після нього

так само вчинив і третій рибалка. Вранці рибалки прокинулися і побачили, що у відрі лишилося 8 рибин. Скільки рибин там було звечора?

304. Троє рибалок виловили вночі 40 рибин. При вранішньому світлі виявилося, що 8 з них — зовсім не риби, а жаби, а 3 — насправді раки. Скільки справжніх рибин виловили рибалки?

305. Троє рибалок ловили рибу, сидячи в човні. Раптом у кожного клюнуло по щуці. Дві щуки потягли човен на північ, а одна — на південь. Кожна щука за годину може затягти човна на 2 км. На яку відстань і в якому напрямі затягнуть човна усі 3 щуки за півгодини?

306. Коли рибалки пішли ловити рибу, до них пристало 4 кицьки. Рибалки згодували їм 12 рибин. Наступного дня за ними ув'язалося 14 кицьок. Скільки рибин доведеться їм віддати, щоб нагодувати так само, як учорашніх?

307. Коли троє рибалок ловили рибу, то замість кожної десятої рибини їм траплявся старий черевик. Скільки риби потрібно витягти рибалкам, щоб узутися?

308. Троє рибалок пішли в море ловити рибу. Перший рибалка ловив на вудочку і впіймав 5 рибин. Другий полював із підводною рушницею і підстрелив на 3 рибини більше. А третій ловив летючих риб сачком і впіймав удвічі більше, ніж перший і другий разом. Скільки всього рибин зловили рибалки?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:22, Переглядів: 7136