Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Лісове життя

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Лісове життя

196. Одного дня 18 мурашок вирішили полетіти на бабках. На кожну бабку сіло по 3 мурашки. Скільки бабок потрібно було мурашкам?

197. П'ятеро зайців організували барабанний оркестр. Усі зайці тарабанять двома лапами, а один, найспритніший, — усіма чотирма. Скільки лап тарабанять по барабанах?

198. Зайцеві пошили комбінезон, у якому передбачено вирізи для морди, вух, лап і хвоста. Скільки вирізів у комбінезоні?

199. Вирішили зайці прогнати лиса з лісу. Кожний з 25 зайців прихопив по парі пістолетів, що стріляють корками. Скільки корків влучить у лиса, якщо жоден із зайців не схибить?

200. Прочитали жаби казку пре жабу-мандрівницю і одразу ж надумалі^ вирушити у подорож уп'ятьох. Скільки всього качок потрібно запрягти жабам, якщо в кожній упряжці має бути дві качки?

201. Серед зайчих у лісі буле мода носити сережки у вухах. Начепить зайчиха однакову кількість сережок не кожне вухо і скаче лісом. Найбільше модниця начепила на кожне вухо по 6 сережок, а друга, щоб бути ще моднішою, — на одну сережку більше Скільки сережок у вухах в обо> модниць разом?

202. До лісу летить три загони хрущів — по 6 хрущів у кожному. Скільки хрущів летить до лісу?

203. Жабки потягли самовар до лісу, щоб пити там чай. Отже, чотири жабки тягнули його спереду, чотири штовхали ззаду і по 2 жабки допомагали з боків. Скільки жабок тягло самовар?

204. Сімейство їжака пішло по яблука. Батько з матір'ю взяли по п'ять яблук, а троє дітей — тільки по 4. Скільки яблук їжаки принесли додому?

205. На змаганнях з потрійного стрибка заєць зробив перший стрибок на три метри, другий — на метр більше, ніж перший, а третій — на метр більше, ніж другий. На яку відстань стрибнув заєць під час своєї спроби?

206. Ґави потягли до лісу ваги, а гирі забули прихопити. Почали вони зважуватися без гир. Виявилося, ьцо:

чапля важить як 3 ґави і жаба, ґава — як 3 жаби,

а заморський птах страус — як 5 чапель і 4 ґави. Скільки жаб важить заморський птах страус?

207. Дві білки наввипередки збирали гриби. Одна білка зібрала 10 грибів, що було на 2 гриби менше, ніж у другої білки. Скільки грибів зібрали білки разом?

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:06, Переглядів: 3249