Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Козак Петро та козак Хома

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Козак Петро та козак Хома

152. Козак Петро й козак Хома поїхали на змагання з бігу. Коли вони повернулися і односельці почали розпитувати, як хто пробіг, Хома сказав: «Я прибіг другим, а Петро — передостаннім». Хто прибіг раніше, Петро чи Хома, якщо змагалися:

а) 10 козаків;

б) 4 козаки;

8) тільки Петро й Хома?

153. Зріст козака Хоми 1 м, шабля вдвічі довша, ніж зріст, а кожен вус удвічі довший за шаблю. Які завширшки потрібні двері, щоб козак Хома зміг вийти через них, коли розправить свої вуса?

154. Козак Петро та козак Хома пішли купувати собі крам на штани. Штани у запорожців широчезні, ось і взяв собі Петро на перед 5 м тканини, на задню частину 6 м, а на кишені вдвічі більше, ніж на передню частину. Хома худий, то й узяв собі тканини втричі менше, ніж Петро. Скільки тканини купили обидва запорожці разом?

155. Козак Петро може понести у мішку козака Хому ще й їжі для обох на тиждень. Який вантаж може понести козак Петро, якщо козак Хома Зажить 50 кг і з’їдає за день півкілограма, а козак Петро з’їдає за день уп’ятеро більше, ніж Хома?

156. Козак Петро підперізується поясом завдовжки 14 м. Скільки обертів поясом робить Петро, якщо на один оберт потрібно 2 м?

157.Чорт пообіцяв козакові Петру, що довезе його чумацького воза. Чорт казав, що він має таку саму силу, як пара Петрових волів.

Кожний віл може тягти 1 000 кг вантажу. Віз має масу 200 кг, кожний мішок з сіллю — 60 кг. Сам Петро важить 100 кг. Крім того, Петро взяв їжі на дорогу. Скільки могла важити їжа, що її взяв Петро, якщо чорт не зміг зрушити з місця воза з 20 мішками солі?

158. Кінь козака Петра у велику спеку може випити 9 л води, а сам козак Петро — вдвічі більше. Скільки потрібно води, щоб напоїти у велику спеку козака і його коня?

159. Запасливий козак Петро носить у кишенях всіляку всячину. Вага «всілякої всячини» вдвічі більша, ніж вага козака Хоми. Скільки важить козак Петро у штанях з повними кишенями, якщо сам козак Петро важить 100 кг, а козак Хома — 50 кг?

160. Козак Петро підіймає трьох таких, як козак Хома. Кінь Петра підіймає тільки одного Петра. Кінь Хоми підіймає двох таких, як Хома. Хома підіймає половину Петра. Петро важить, як три Хоми. Кінь Петра важить, як два Петра. Кінь Хоми важить, як два Хоми.

Чи підніме Хома свого коня? Чи підніме Петро свого коня? Чи підніме Петро Хому з його конем? Чи підніме Петра кінь Хоми?

161. На Масницю всі прийшли переряджені. Двоє були вбрані, як Баба-Яга, троє були зодягнені відьмами, ще троє — чортами, один був у мундирі солдата і ще один був зодягнений сонечком. Скільки козаків і скільки дівчат прийшли на проводи зими, якщо половина козаків була у жіночому одязі, половина дівчат — у чоловічому, а сонечком вбрався козак Петро? Чи можна відповісти точно на це запитання?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:02, Переглядів: 5638