Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Про Хому Усердова

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Про Хому Усердова

269. Хома Усердов купив у Самарі 8 щук по б карбованців. Доки він віз їх до Москви, щуки пожерли одна одну, і лишилося тільки дві. За яку ціну Хома має продавати щук, які залишилися, щоб повернути свої гроші?

270. Хома Усердов вирішив купити в Африці дерев'яні маски, але тамтешні жителі гро шей за маски брати не хотіли. Тоді Хома купив 9 люстерок по 4 карбованці та виміняв їх на б масок. По якій ціні він мусить їх продавати, щоб повернути свої гроші?

271. Хома Усердов побачив, що в Астрахані червона ікра продається по 2 карбованці за фунт. Він накупив ікри на 110 карбованців, привіз її до В'ятки і там продав по З карбованці. Скільки грошей отримав Хома, якщо 5 фунтів ікри він з'їв дорогою?

272. Хома Усердов міняє 12 карбованців на німецькі марки. За кожний карбованець міняйло дає Хомі 5 марок. Скільки марок отримає Хома, якщо одну марку міняйло бере собі за послугу?

273. Хома Усердов купив в Африці 20 сграусячих яєць по 2 карбованці за яйце. Доки він віз їх, з кожного яйця вилупилося страусеня. Страусенят Хома продав по 5 карбованців. На скільки більше карбованців Хома отримав, ніж витратив?

274. Колись у давнину товари продавали дюжинами,^ тобто по 12 штук. Хома/ Усердов придбав у Китаї 81 дюжин чашок. Скільки' коробок йому знадобилося, щоб запакувати чашки, якщо в одній коробці їх може поміститися 8 штук

275. Хома Усердов поїхав до Китаю із 100 карбованцями в кишені і купив там 20 повітряних зміїв по 2 карбованці. Коли він повертався назад, на нього накинулися китайські розбійники хунхузи. Зміїв вони не чіпали, але гроші відібрали. По якій ціні Хома мусить продавати зміїв, щоб повернути свої гроші?

276. Придбати апельсини можна в Греції, а можна — в Португалії. У Греції апельсини коштують 20 карбованців за ящик, а в Португалії — 15. Дорога до Греції й назад обійдеться Хомі в 100 карбованців,

а до Португалії і назад — в 300 карбованців. Хомі треба купити ЗО ящиків апельсинів. Де вигідніше це зробити — в Греції чи в Португалії?

277. Щоб пофарбувати корабель після ремонту, Хомі потрібно 11 кг фарби. Корабель завантажений повністю, і, якщо фарба залишиться, її доведеться викинути. Потрібна фарба є у двох торговців. У першого — в банках по 3 кг вартістю 10 карбованців за банку, у другого — в банках по 5 кг вартістю 15 карбованців за банку. В якого торговця слід купувати?

278. Є така приказка:

«За морем теличка — шеляг, та перевіз дорогий». Хома купив у Турції теля за півкопійки — була в давнину така монета.

Доки віз, витратив ще карбованець. Скільки всього грошей він витратив на теля?

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:18, Переглядів: 2363