Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про дачу

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про дачу

208.    Дядько Василь із сином викотили з дому велосипеди і поїхали на дачу. У батька велосипед з великими колесами, а у сина — з маленькими. Коли доїхали, засперечалися, в кого колеса зробили більше обертів. А ти як гадаєш? А чия колія була довша?

209.    У лівому чоботі дядька Василя виліз цвях. Скільки разів він уколе дядька Василя дорогою на дачу, якщо довжина кожного кроку дядька Василя 70 см, а йти йому 7 км?

210.    Дядько Василь посадив на грядці 20 капустин. З капустини затоптав сусідський індик. 5 капустин зламав син дядька Василя футбольним * м’ячем. 4 з'їли шкідники. Решта капустин виросла. Скільки качанів капусти виросло на грядці?

211.    На молодому деревці виросло 12 абрикосів.

—    Фе, як мало, — сказали діти.

—    Нічого, — відповів дядько Василь, — через два роки їх буде в 100 разів більше! Скільки абрикосів виросте на цьому дереві через 2 роки?

 

214. Жирафа з попередньої задачі тягає з ділянки все, що там росте. Дядько Василь змайстрував з боку зоопарку паркан — вкопав через кожні 3 м стовпці і натягнув на них сітку. Скільки стовпців знадобилося дядькові Василеві?

215. Жирафа з двох попередніх задач поламала весь паркан. Тоді дядько Василь зладнав таке опудало, до якого жирафа боїться підійти ближче, ніж на З м. Скільки щонайменше опудал слід зробити дядькові Василеві, щоб жирафа на його ділянку голову не стромляла?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:10, Переглядів: 4610