Народна Освіта » Разное » Що слід врахувати для комплексної підготовки до ЗНО?

НАРОДНА ОСВІТА

Що слід врахувати для комплексної підготовки до ЗНО?

Мало кого з учнів необхідно переконувати в необхідності та важливості комплексної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації. Як правило сумлінні учні задовго до самого оцінювання починають готуватися до нього. Наприклад, багато школярів вирішують відвідувати спеціалізовані курси підготовки до ЗНО. Часто такі заняття розпочинаються з самого початку навчального року. Завдяки цьому, випускник має достатньо часу, щоб приділяти увагу шкільній програмі, а також — додатково займатися з метою отримати високий бал.

Щоб правильно обрати найліпший саме для себе спосіб підготовки до одного з найважливіших оцінювань в житті, необхідно мати уявлення, чого очікувати від ЗНО та ДПА. Завдяки такому підходу, школяр матиме уявлення, які знання йому слід повторити та на що поставити акцент. Перш за все, дуже важливо розуміти, що метою оцінювання не є те, щоб додати учням клопоту та головного болю. ЗНО і ДПА мають мету комплексно оцінити рівень знань, котрий дитина отримала під час шкільного навчання.

Зважаючи на мету оцінювання, слід бути готовому до того, що в тестових запитаннях поєднуються питання із різних років/класів шкільної програми. Тому, дуже важливо, щоб підготовка до оцінювання була комплексною та допомогла учневі освіжити в пам’яті знання, набуті за різні роки шкільного навчання. Крім того, дуже важливо, щоб під час підготовки учень навчився вирішувати завдання та відповідати на тести в тому форматі, в якому вони будуть на ЗНО/ДПА.

Що допоможе добре підготуватися до ЗНО та ДПА

Практика свідчить на користь того, що велика кількість випускників, котрі отримали високий бал під час зовнішнього незалежного оцінювання чи державної підсумкової атестації прикладали зусилля, щоб добре повторити шкільну програму та, можливо, надолужити втрачені знання. Практика свідчить, що існують різні можливості комплексно підготуватися до ЗНО. Популярністю сьогодні користуються наступні способи:

  • Відвідування спеціальних курсів, на котрих організована підготовка з необхідних для ЗНО предметів.
  • Заняття з професійним репетитором.
  • Додаткові заняття зі шкільним вчителем.

Звісно, що для якісної підготовки до ЗНО дуже важлива кваліфікація викладача, професійний вчитель зможе добре пояснити предмет та допомогти учневі зрозуміти його. Втім, щоб розраховувати на хороший результат, дуже важливі старання учнів, котрі готуються до оцінювання.

Категорія: Разное

Автор: admin от 6-08-2021, 00:44, Переглядів: 679