Народна Освіта » Разное » Можливість використовувати онлайн підручники — практичне рішення для багатьох учнів

НАРОДНА ОСВІТА

Можливість використовувати онлайн підручники — практичне рішення для багатьох учнів

Багато людей старшого покоління до сих пір пам’ятають часи свого шкільного навчання. У більшості учнів навчальний рік розпочинався з того, що їм було необхідно знайти потрібні підручники. Цей процес далеко не завжди був легким та вдалим — часто у шкільній бібліотеці не вистачало необхідний книжок для всіх бажаючих, а іноді стан бібліотечних підручників був далеким від ідеального. В такому разі учням разом з батьками було необхідно шукати потрібну книгу у своїх знайомих, або ж купувати її у спеціалізованому магазині. Сьогодні ж справи в даному питанні набагато кращі — шкільні підручники доступні онлайн, що дозволяє учням легко використовувати їх на власних електронних пристроях.

В інтернеті існують спеціалізовані сайти, на котрих розміщуються різні підручники. Для зручності користувачів, книжки розділяються між собою за класами, предметами та авторами — це допомагає учневі максимально швидко знайти відповідну книжку та почати користуватися нею. Стосовно використання електронних версій шкільних підручників, у більшості випадків вони пропонуються абсолютно безкоштовно для користувачів. Завдяки цьому, кожний школяр має можливість вільно використовувати необхідні для нього підручники — достатньо лише мати доступ до інтернету.

Розробники електронних версій підручників та власники вузькопрофільних сайтів прикладають великі зусилля для того, щоб зробити підручники максимально доступними для широкої аудиторії користувачів, а також ведеться робота для того щоб використання електронних версій підручників та посібників було максимально зручним. Наприклад, більшість власників та адміністраторів сайтів без перерви працюють над тим, щоб гарантувати користувачам максимальну швидкість завантаження сторінок сайта та файлів — завдяки цьому, пошук та використання потрібного підручника займає мінімум часу. Крім того, користувачам часто пропонуються різні варіанти використання потрібного підручника:

  1. Можна читати онлайн прямо на сайті — це особливо зручно в тих випадках, коли на комп’ютері чи смартфоні користувача обмаль вільного місця.
  2. Учень чи його батьки мають змогу завантажити підручник на свій пристрій у форматі pdf – в такому разі, для використання книжки не потрібне підключення до інтернету.

Дехто з учнів навіть вважає використання електронних підручників більш зручним в порівнянні з паперовими виданнями. Наприклад, учень має змогу в електронній версій встановити максимально зручний для себе розмір шрифта. Неможливо забути або загубити підручник — його завжди можна знайти на сайті. Для більшості молодих людей користуваання електронними книгами є більш зручним та звичним.

Категорія: Разное

Автор: admin от 28-01-2021, 23:08, Переглядів: 632