Народна Освіта » Разное » Що робити громадянам, котрі мають диплом іншої країни, а бажають працювати в Україні?

НАРОДНА ОСВІТА

Що робити громадянам, котрі мають диплом іншої країни, а бажають працювати в Україні?

Однією з найяскравіших рис сьогодення можна вважати той факт, щ о перед людьми відкрито надзвичайно багато можливостей для подорожей по цілому світі. Завдяки цьому, багато хто вже скористався можливістю, щоб отримати освіту в навчальному закладі в іншій країні, після чого, українець повертається на батьківщини та бажає працевлаштуватися у себе вдома. Інші ж люди, можливо є громадянами других країн світу, отримали освіту в себе вдома, а зараз бажають працевлаштуватися на Україні по своїй спеціальності. Для того, щоб документ про отриману освіту мав юридичну силу в Україні, існує спеціальна процедура — нострифікація диплому.

По своїй суті, під процедурою нострифікації документу про отриману освіту мається на увазі його легалізація. В випадку з документами, що підтверджують отриману людиною освіту, їх легалізація передбачає дещо іншу процедуру, ніж легалізація загальних юридичних документів. На відміну від “стандартних” юридичних документів, легалізацією котрих займаються уповноважені нотаріуси, процедура нострифікації відбувається в Міністерстві освіти і науки України, фахівці котрого виконують прописану процедуру, метою котрої є перевірка документу, підтверджуючого здобуту освіту, та його легалізація.

Що необхідно від людини для того, щоб її документи про здобуту закордоном освіту мали юридичну силу в Україні. Перш за все, слід звернутися до відповідного міністерства та надати повний пакет, необхідних для проведення нострифікації, документів. Після цього, фахівці Міністерства зможуть виконати свою роботу та надати людині документи, на основі котрих її диплом, чи інші свідоцтва про отриману закордоном освіту, матиме повну юридичну силу в Україні.

Багатьох людей цікавлять терміни, котрі необхідні для проведення кваліфікованої нострифікації. Слід мати на увазі, що фахівці Міністерства в штатному режимі виконують цю роботу на протязі 80 днів. Проте, у випадку, коли папери необхідно отримати максимально швидко, є послуга пришвидченої нострифікації, скориставшись котрою, людина вже за 20 днів після подачі документів має змогу отримати необхідні папери і використовувати їх у власних цілях.

Той факт, що іноземна освіта, а також активні подорожі по цілому світі стають надзвичайно популярними, переконливо свідчить: нострифікація документів про освіту — надзвичайно корисна та важлива послуга. Завдяки легалізації в Україні документу, що засвідчує здобуту освіту, людина може легко продовжити навчання, або працевлаштуватися в компанію (приватну чи державну), котра вимагає пред’явлення документу про освіту, котрий є чинним на території України.

Категорія: Разное

Автор: admin от 16-11-2020, 13:48, Переглядів: 391