Народна Освіта » ДПА 2014 » Відповіді ДПА 2014 історія України 11 клас скачать

НАРОДНА ОСВІТА

Відповіді ДПА 2014 історія України 11 клас скачать

відповіді до ДПА 2014 з історії України за 11 клас

Кількість сторінок: тридцять дев'ять
Розмір файлу: сорок один мегабайт
Назва предмету: історія України


Скачати відповіді ДПА 2014 історія України 11 клас

 Приклад відповідей на деякі питання ДПА з історії України

(1 варіант, завдання 10)

1. Автором наведеного уривку є Георгій Касьянов — відомий сучасний історик, завідувач відділом новітньої історії та політики Інституту історії України Національної Академії наук України, професор Києво-Могилянської академії. Він описує події 28 червня 1996 р., коли Верховною Радою після двох діб напруженої безперервної роботи була прийнята Конституція України.

2. Г. Касьянов дає детальний опис процесу прийняття Конституції, фракційної боротьби серед депутатів Верховної Ради, стислі, але влучні характеристики політичних лідерів, зокрема М. Сироти, П. Симоненка, Л. Кучми. Депутат М. Сирота представлений як людина, що, не шкодуючи сил, чесно й сумлінно виконує свій обов’язок; лідер комуністів П. Симоненконавпаки, як людина, що заради своїх власних амбіцій та інтересів нехтує державними. Президент Л. Кучма оцінюється як гідний керівник держави, що усвідомлює всю важливість і необхідність прийняття Основного Закону, прагне створити сильну виконавчу .владу, здатну ефективно працювати в умовах наростаючих кризових явищ і готовий відстоювати державні інтереси. Віддаючи належне урочистості події, Г. Касья-нов, водночас не приховує негативних моментів, зокрема, гостро і навіть сатирично оцінюючи «політичні» ігри та інтриги деяких депутатів, які прагнули будь-якою ціною зберегти свої повноваження, навіть за рахунок вирішення першочергових проблем життя держави.

3. Цінність наведеного уривку як історичного джерела полягає у тому, що він належить професійному історику, здатному дати об’єктивну оцінку явищу, до того ж очевидцю подій. Значення прийняття Конституції важко переоцінити, так як саме вона є основним Законом держави, що визначає шляхи її розвитку. Українська Конституція базується на кращих досягненнях вітчизняного та зарубіжного законодавства, враховує набутий історичний досвід.

 

Мітки: відповіді до збірника завдань для Державної Підусумкової Атестації з історії України за 11 клас скачати, читати онлайн, відповіді до ДПА 2014 з історії України скачати безкоштовно без реєстрації, ДПА 2014 відповіді з історії України скачать, ответы к ГИА 2014 история Украины скачать бесплатно без регистрации и смс.

 

Категорія: ДПА 2014, ДПА 11 клас

Автор: admin от 22-04-2014, 01:44, Переглядів: 11866