НАРОДНА ОСВІТА



Організація уроків трудового навчання

Автор: admin от 20-11-2013, 20:58, переглянуло: 6198

Організація уроків трудового навчання

Опорні поняття: кабінет, майстерня, робоче місце, умови праці, організація, робоча зона, робоча поза, робочий одяг, безпека праці.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Технологічна діяльність у сучасному суспільстві

Автор: admin от 20-11-2013, 20:53, переглянуло: 2593

Технологічна діяльність у сучасному суспільстві

Опорні поняття: технологія, суспільство, спосіб, перетворення, матеріал, енергія, інформація, послідовність.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Завдання трудового навчання в загальноосвітній школі

Автор: admin от 20-11-2013, 20:47, переглянуло: 2489

Тема: Трудове навчання в школі. Технологічна діяльність у сучасному суспільстві. Організація уроків трудового навчання. Завдання трудового навчання в загальноосвітній школі

Опорні поняття: навчання, школа, освіта, знання і навички, професія, життя.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Підручник Трудове навчання 5 клас Б.М. Терещук, В.К. Загорний, В.М. Гащак, Р.М. Лещук скачати, читати онлайн

Автор: admin от 10-11-2013, 18:23, переглянуло: 7229

Рік видання: 2013

Автори: Б. М. Терещук, В. К. Загорний, В. М. Гащак, Р. М. Лещук

Технічна інформація:

Т78 Трудове навчання (для хлопців) : підруч. для 5-го кл. загальноосвіт. навч. закл. / Б. М. Терещук, В. К. Загорний, В. М. Гащак, Р. М. Лещук. — К. :Генеза, 2013. — 176 с. : іл. ISBN 978-966-11-0243-8.


Підручник з трудового навчання для учнів 5-их класів

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 5 клас

 


§ 28. Торговельні мережі

Автор: admin от 10-11-2013, 17:56, переглянуло: 1832

1.    Що, на твою думку, називається торговельною мережею?

2.    Назви відомі тобі магазини. Якими товарами вони торгують?

3.    З якого документа можна дізнатись про якість товару?

 

Магазини, що існують у більшості країн світу, можна розділити на кілька типів.

Спеціалізовані магазини, які торгують вузьким переліком товарів з широким асортиментом у межах цього переліку: одяг і взуття, прикраси, спортивні товари, меблі, квіти, книги тощо (мал. 211).

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 27. Споживання їжі та напоїв

Автор: admin от 10-11-2013, 17:55, переглянуло: 4012

1. Назви, які бутерброди вживають українці.

2.    Яка особливість їх приготування?

3.    Назви відомі тобі напої, які вживаються в харчуванні.

За характером кулінарної обробки й основними продуктами закуски поділяються на групи: бутерброди, салати і вінегрети, страви з овочів і грибів, риби, м’яса, яєць. Бутерброд у перекладі з німецької мови (буттер - масло, брад -хліб) буквально означає хліб з маслом (мал. 204).

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 24. Види посуду

Автор: admin от 10-11-2013, 17:53, переглянуло: 8472

1.    Який посуд використовується при вживанні їжі?

2.    Які відомі тобі види посуду використовують при вживанні перших, других страв і напоїв?

3.    Пригадай, які побутові електроприлади використовують для приготування їжі.

Як тобі вже відомо, їжу готують на кухні. Це спеціальне приміщення для обробки харчових продуктів і приготування страв (мал. 194).

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 23. Традиції приготування та вживання їжі

Автор: admin от 10-11-2013, 17:53, переглянуло: 3194

1.    Яка продукція рослинного та тваринного походження була поширена в регіонах України?

2.    Які українські страви тобі відомі?

3.    Назви відомі тобі страви з картоплі. Яка технологія їх приготування?

Одними з основних завдань народного харчування було збереження в приготованій страві поживних речовин, поліпшення її смакових якостей. Їжа - це життєва потреба людини, а процес її вживання повинен приносити насолоду.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 22. З історії споживання їжі

Автор: admin от 10-11-2013, 17:52, переглянуло: 2440

1.    Які відомі тобі страви вживали в давнину? З яких продуктів вони готувались?

2.    Назви страви, які готує твоя родина, та поясни технологію їх приготування.

Харчування є основою існування людини, а організація харчування - однією з основних проблем людської культури. Інстинкт самозбереження та забезпечення життєдіяльності багато тисячоліть тому привели людину до створення різних знарядь праці, поетапного формування системи та методів приготування і вживання їжі.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 21. Безпечне користування побутовими електричними приладами

Автор: admin от 10-11-2013, 17:52, переглянуло: 11329

1. Які відомі тобі електричні прилади використовують у домашньому господарюванні? Яке їх призначення?

2. З яких документів можна дізнатися про призначення електричних приладів?

3. Яких правил безпеки слід дотримуватися при користуванні електричними приладами?

Важко уявити наше життя без надійних помічників - електричних приладів. За допомогою них випікають хліб і готують їжу, зберігають продукти харчування і прибирають приміщення.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )