НАРОДНА ОСВІТА



§ 25. Традиції споживання їжі різних народів

Автор: admin от 23-11-2013, 15:58, переглянуло: 13532

Кожній національній кухні притаманні свої особливості: використання певних продуктів і способів їх обробки; посуд, у якому подається їжа; дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі.

Наш світ настільки великий і його населяє така кількість народів, що скласти повну книгу кулінарних рецептів планети — завдання нездійсниме.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 24. Етикет за столом

Автор: admin от 23-11-2013, 15:58, переглянуло: 7189

Щоб справити гарне враження на оточуючих, людина має знати й користуватися правилами етикету, що стосуються всіх сфер життя, в тому числі правил поведінки за столом.

Етикет (від фр. étiquette — етикетка, напис) — установлені норми поведінки та правила ввічливості людей у суспільстві в цілому та за столом, зокрема.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 23. Культура споживання їжі

Автор: admin от 23-11-2013, 15:57, переглянуло: 9454

1.    Культура споживання їжі.

2.    Поняття про столову білизну.

3.    Види посуду та його призначення.

4.    Сервірування столу.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 22. Побутові електроприлади

Автор: admin от 23-11-2013, 15:56, переглянуло: 18185

Поняття «побутова техніка» з’явилося не так давно. Запитайте у своїх бабусь і дідусів, чи думали вони, що коли-небудь те, що здавалося неймовірним і фантастичним, увійде в наше життя? Неймовірне тепер стало повсякденним і звичним, і ми вже його не помічаємо. У наших будинках з’явилася побутова техніка — непомітний і скромний помічник, що має безліч можливостей.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 21. Використання біоформ у створенні виробів

Автор: admin от 23-11-2013, 15:55, переглянуло: 13099

Під час створення різних побутових предметів, будівництва та оформлення житла людина завжди зверталася по допомогу до природи. Ідея застосування знань про живу природу для вирішення інженерних завдань належить видатному художнику, вченому й винахіднику Леонардо да Вінчі, який намагався побудувати літальний апарат з крилами, як у птахів, — орнітоптер.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 20. Основи проектної діяльності

Автор: admin от 23-11-2013, 15:54, переглянуло: 4105

1.    Проектування як вид діяльності.

2.    Графічне зображення в проектуванні.

3.    Міні-маркетингові дослідження.

 

Створення нових речей і нових об’єктів зумовлено потребами людини. Проектування як вид діяльності використовують в усіх сферах життя: будівництві, бізнесі, виготовленні одягу, предметів інтер’єру тощо.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 19. Поняття про деталь. способи отримання деталей

Автор: admin от 23-11-2013, 15:54, переглянуло: 4273

1.    Деталь як одиниця виробу.

2.    Типові та спеціальні деталі.

3.    Способи отримання деталей.

Майже всі галузі економіки застосовують машини для здійснення виробничого процесу.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 18. Знаряддя праці, які використовують у побуті

Автор: admin от 23-11-2013, 15:53, переглянуло: 8926

1.    Знаряддя праці як елемент трудового процесу.

2.    Виникнення знарядь праці.

3.    Найпростіші знаряддя праці, які використовують у побуті.

Сучасне виробництво, побутова діяльність неможливі без знарядь праці, адже вони допомагають виконувати роботу з обробки матеріалів і виготовлення виробів.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 17. Ознайомлення з професіями швачки, дизайнера, лекальника, прасувальника

Автор: admin от 23-11-2013, 15:52, переглянуло: 13718

1.    Поняття професії.

2.    Професія швачки.

3.    Професія дизайнера.

4.    Професія лекальника.

5.    Професія прасувальника.

Варіантів вибору професії в сучасному суспільстві досить багато. Знаючи особливості різних професій, можна здійснити вибір професії з урахуванням своїх покликань, нахилів, здібностей.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


§ 16. Догляд за виробами з аплікацією

Автор: admin от 23-11-2013, 15:51, переглянуло: 2935

1.    Остаточна обробка виробів з аплікацією.

2.    Прання та прасування виробів з аплікацією.

3.    Чищення виробів з аплікацією.

Закінчивши нашивати аплікацію на основу та оздобивши виріб, виконують остаточну обробку виробу: перевіряють якість виконаних робіт; перевіряють, чи оброблено всі зрізи деталей аплікації; обрізають зайві нитки; виконують волого-теплову обробку виробу.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )