Народна Освіта » Українська література » Трагізм образу матері в поемі Т. Г. Шевченка "Наймичка"

НАРОДНА ОСВІТА

Трагізм образу матері в поемі Т. Г. Шевченка "Наймичка"

Можливо ви не знали, та одним з найвеличніших проявів благородного серця є здатність людини до самопожертви. Кожен з нас постійно, втрачає свій час, кохання, життево важливі ресурси та інше, та саме готовність віддати це без вороття, без віддачі, є виявленням високої духовності, сили духу.

Тож найсильніша сила самопожертви саме у матері, яка дає дитині всю себе, час, навіть частину душі, ніжність та безмежну любов.

Саме образ прекрасної, люблячої, щедрої та ніжної матері є прототипом дівчини Ганни, головної героїні чудового твору талановитого українського митця Т. Г. Шевченка - "Hаймичка".

Весь свій талант поклав автор на якісне розкриття багатого внутрішнього світу простодушної матері, що живе у звичайному селі. Ганна, тобто головна героїня поеми, вирішила, що зробить свого сина добрим та щасливим, хоча і являється покриткою - тобто народила дитину без батька. Доля таких дівчат майже завжди не складується позитивно, та материнське серце підказало вихід - Ганна підкинула прекрасній бездітній сім`ї свою рідну дитину, і пішла до них працювати простою наймичкою.

Вона берегла цю таємницю не тільки від чужих людей, цієї сім`ї, а й від рідного сина. Матері не було потрібно, щоб люди знали про цю велику жертву для своєї дитини, адже ця сильна духом жінка хотіла лиш добра і щастя для створеного у любові і ніжності немовля.

Любов`ю і материнською ніжністю переповнений прекрасний твір великого українського митця Тараса Григоровича Шевченка "Hаймичка", у якій описані прості дівчата з села. Та серед горя та нещасть, мати, описана автором, є найсвятішим та духовно найкрасивішим витвором у світі. Митець усією душею показує співчуття до такої ніжної і слабкої дівчини-покритки, що хоче простого щастя для такої коханої дитини. Він неначе переживає всі події разом із нею.

Та цей витвір мистецтва є не тільки емоційною драмою, а й прекрасним висвітленням подій, що були нормою у ті часи, в яких пройшло життя наших з вами предків.

Тож вклонімося майстру пера та слова, що показав нам так багато моралі та добра, сили духу і простої людської самопожертви!

Автор: admin от 9-02-2017, 16:15, Переглядів: 2856