Народна Освіта » Українська література » "Слово о полку Ігоpевім" - велична пам'ятка генія нашого наpоду

НАРОДНА ОСВІТА

"Слово о полку Ігоpевім" - велична пам'ятка генія нашого наpоду

Одна з величних пам`яток середньовічча - "Слово о полку Ігоpевім" була написана приблизно у кінці ХII-го, на початку ХIII століття. Цей час запамятався як вторгнення татаро-монголів на нашу величну землю. Вже багато часу пройшло з тих давніх часів, коли був написаний цей славний твір, та він, напевне і після нас буде хвилювати душі наших братів та сестер, українців.

Саме даний твір - "Слово о полку Ігоpевім", є однією з вічно нев'янучих пам'яток літератури держави, яка існувала на території нашої неньки-України, вона називалася Київська Русь. Автор прекрасно показав політичні проблеми того часу - ворожнечу можновладців, слабість і незахищеність кордонів країни, а це була з основних питань того часу, бо кочові племена завжди були "занозою" для князів, вони ослаблювали Київську Русь не тільки біля кордону, а й доходили далеко вглиб країни.

У даному творі невідомий, але, звичайно ж, дуже талановитий автор розказує про великий похід славного князя Ігоря Святославовича, що був володарем Hовгоpод-Сівеpських земель, а також про поразку його бестрашних та сміливих людей, через малу чисельність війська та непідготовленість.

Автор своїм твором наче закликає: об`єднайтеся, князі славної Київської Русі! Дайте відпір супостатам, захистіть людей, що вірять в вас!

Та не князі є головними героями повісті, а саме народ! Саме народ показаний як великі патріоти своєї Батьківщини, що готові захищати її навіть ціною свого життя. А їх великий князь Ігор симпатизує нам глибокою любов`ю до рідної землі, своєю силою духа і відвагою.

Пишучи "Слово о полку Ігоpевім" автор показав нам прекрасні образи Київської Русі - людей, князів, нашу дивну Батьківщину, описав і природу наших попередників, і їх історію, показав нам їх величну силу духа. Саме безмежна та неосяжна людов до своєї країни спонукала та допомогла автору написати шедевр, який навіть зараз є популярним у підростаючого покоління, якому не все-одно, як жили їхні далекі-далекі предки.

Шедевр середньовічча, яким являється "Слова о полку Ігоpевім", є гордістю нашої нації, яка буде передаватися із покоління в покоління.

Автор: admin от 8-02-2017, 17:37, Переглядів: 937