Народна Освіта » Мистецтво » Архітектурні пам’ятки України

НАРОДНА ОСВІТА

Архітектурні пам’ятки України

Друзі! Останім часом я зацікавився історією свого рідного краю. Тому сьогодні хочу вам представити репродукції картин із творчого доробку знаного українського художника Сергія Кроповинського. На його полотнах чудові архітектурні споруди, що відображають історію чи не всієї України.

В історії України багато славних сторінок — героїчних і трагічних. Це історія краю, народ якого змушений був здавна виборювати свою незалежність і стверджувати державність. Та навіть у найбу-ремніші роки українці розвивали власну культуру, яка завжди була правдивим відображенням їхньої поетичної душі.

Високі творчі злети українських митців залишили нам, нащадкам, чимало шедеврів світового значення у різних видах мистецтва. Та особливе місце в історії культури України займають її численні архітектурні пам’ятки. І в наш час вони вражають розмаїттям форм, адже зводили їх у різні епохи, під впливом різних стильових традицій.

 

 

Роботи Сергія Кроповинсько-го надзвичайно цікаві за стилем. Вони ніби виходять за межі полотна, квітнуть улюбленими українськими кольорами. Художник є автором живописних серій «Великі фортеці України» та «Золота Україна».

Дякую, Богдане! Представлені тобою роботи здатні викликати справжнє захоплення славним історичним минулим України.

 

Друзі, перед виконанням художньої творчої роботи пропоную проаналізувати одну з визначних пам’яток України — церкву Покрови Пресвятої Богородиці, що в селі Сутківці Ярмолинецького району Хмельницької області.

Для цього потрібно пригадати особливості аналізу архітектурних творів, з якими ми ознайомилися на попередніхуроках.

 

 

Друзі! Для узагальнення вивченого пропоную створити ескіз архітектурної споруди в стилістиці однієї з відомих архітектурних пам’ятокрідного краю.

ПІДСУМОВУЄМО ВИВЧЕНЕ

1. Визнач, на якому з поданих зображень бачимо кутовий, а на якому — фронтальний вигляд будівлі.

2. До якого з видів архітектури належить кожна із цих споруд? Аргументуй свою відповідь.

 

 

Це матеріал з підручника Образотворче мистецтво 7 клас Федун, Чорний

 

Категорія: Мистецтво

Автор: admin от 31-01-2017, 16:30, Переглядів: 3294