Народна Освіта » Технології ( Трудове навчання ) » Будова фрезерного верстата

НАРОДНА ОСВІТА

Будова фрезерного верстата

Шкільні майстерні обладнані настільним горизонтально-фрезерним верстатом НГФ-110Ш4 (рис. 59). Він складається з таких основних частин: А - основа, Б - стояк, В - хобот, Г - серга, Д - стіл, Е - консоль.

Стояк з основою складають базовий вузол, на якому монтують всі інші вузли і механізми верстата. Стояк поділено на два відсіки. У верхній частині розміщена коробка швидкостей, призначена для зміни частоти обертання шпинделя, а в нижній - електрообладнання. На верхній частині стояка є направляючі типу «ластівчин хвіст», в яких встановлено хобот. Хобот можна пересувати по направляючих вручну. Закріплення хобота на направляючих здійснюється за допомогою клина, який при закручуванні гвинта затягується і закріплює нерухомо хобот на стояку.

На передньому кінці хобота встановлена серга, яка прикріплюється до хобота нерухомо за допомогою гайки.

Коробка швидкостей (рис. 61) має три вали і забезпечує регулювання швидкості (частоти) обертання шпинделя від 125/60 до 1250/60 с. Підбір необхідного числа обертів здійснюється за допомогою рукояток перемикання (4), розміщених з лівого боку верстата.

Для огляду коробки швидкостей необхідно зняти бокову кришку.

Шпиндель верстата - це пустотілий вал, встановлений на підшипниках. Невеликий за довжиною проміжок між опорами і значний діаметр перетину забезпечують необхідну стійкість проти вібрації та жорсткість шпинделя.

Змащування зубчатих коліс і підшипників коробки швидкостей здійснюється розбризкуванням. Масло заливається в масляний резервуар до рівня, який контролює маслопоказник.

Консоль (рис. 60) - базовий вузол, який об’єднує всі інші вузли подач і розподіляє рух на повздовжній, поперечний і вертикальний. У консолі змонтовані: механізм поперечної подачі стола і механізм вертикальної подачі стола.

Стіл (див. рис. 59 д) призначений для встановлення оброблюваної заготовки - це останній елемент у ланцюгу подач. Він має можливість переміщуватись у трьох напрямах: повздовжньому - по направляючих полозках, поперечному - разом із полозками, які рухаються по направляючих консолі, вертикальному - разом із консоллю по направляючих корпусу стійки.

Верстат обладнано: трифазним коротко замкнутим асинхронним електродвигуном потужністю 0,6 кВт, магнітним пускачем, встановленим на кронштейні, кнопковою станцією, розміщеною на лівій стінці основи, та клемною колодкою.

Обертальний рух від електродвигуна М на шпиндельний вал коробки швидкостей здійснюється через шків (1) клинопасової передачі (2), шків (3) і на вал (рис. 61).

На валу І нерухомо закріплені зубчасті колеса (4, 5, 6). Ці колеса можуть входити у зчеплення з рухомим блоком зубчастих коліс (7, 8, 9),

який встановлено на валу II. Цей вал може мати три швидкості обертання. На цьому ж валу встановлено подвійний рухомий блок зубчастих коліс (10, 11), які входять у зчеплення з нерухомими колесами (12, 13) шпиндельного вала III.

Таким чином, за допомогою різних комбінацій зчеплення зубчастих коліс коробки швидкостей можна отримати шість різних швидкостей обертання шпинделя верстата.

Таблиця З

ПРАКТИЧНА РОБОТА Ознайомлення з будовою фрезерного верстата

і його кінематичною схемою

Обладнання і матеріали: фрезерний верстат, лінійка І = 1000 мм, навчальні таблиці «Елементи машинознавства».

Послідовність виконання роботи:

1 .Огляньте верстат і визначте його основні частини (двигун, передавальний механізм, коробка швидкостей, робочий орган).

2. Виміряйте лінійкою довжину, ширину і висоту верстата і запишіть до таблиці назви і призначення його основних складальних одиниць.

 

3. Ознайомтеся з кінематичною схемою верстата.

4. Виконайте ручне переміщення консолі вгору-вниз (глибина різання) і стола (поздовжня і поперечна подачі).

5. Накресліть у зошиті кінематичну схему коробки зміни швидкостей.

6. Приберіть робоче місце.

Таблиця 4

Технологічні характеристики верстата

1

Найменування параметрів

Розміри

Габарити,вага

 

Габарити верстата, мм

 

ширина

640

довжина

685

висота

790

Маса верстата, кг

200

Основні розміри, мм

 

Найменша та найбільша відстань від осі шпинделя

 

До столу

ЗО - 200

Відстань від торця шпинделя до підшипника

 

підвіски, мм (шах)

235

Відстань від осі шпинделя до хобота

85

Найбільший діаметр фрези

ПО

Стіл

Розмір робочої поверхні стола (довжина, ширина)

Найбільше переміщення стола, мм:

повздовжнє

поперечне

вертикальне

400х100

250

85

170

Переміщення на одну поділку лімба, мм

 

повздовжнє

0,05

поперечне

1 0,05

вертикальне

| 0,025

Число Т-подібних пазів, шт.

1 І

Переміщення на один оберт лімба, мм

 

повздовжнє

4

поперечне

4

вертикальне

2 І

Шпиндель

 

внутрішній конус

Морзе № 3

розмір

 

Привід

 

Електродвигун:

 

потужність, кВт

0,6

число обертів, об/хв.

1410-1410

 

 

 

У фрезерному верстаті, як і в будь-якій технологічній машині, можна виділити три основні частини: двигун, робочий орган (шпиндель) і передаточний механізм, до якого входять клинонасова передача і коробка швидкостей.

На виробництві застосовують фрезерні верстати різних типів: консольно-фрезерні, поздовжньо-фрезерні, копіювально-фрезерні та інші. Найпоширеніші - консольно-фрезерні верстати (рис. 63), в яких стіл з полозками розміщено на консолі і може переміщуватись у трьох напрямках. Ці верстати поділяються на дві групи в залежності від розміщення шпинделя: горизонтально-

фрезерні (до них належить верстат НГФ - 110 III) і вертикально-фре-зерні (рис. 64). Поздовжньо-фрезерні верстати (рис. 65) призначені для обробки крупногабаритних заготовок. Копіювально-фрезерні верстати

(рис. 66) призначені для виготовлення деталей складної криволінійної

і

Форми. Наприклад, лопаток турбін. Зубофрезерні верстати (рис. 67) призначені для виготовлення зубчастих коліс.

ЗАПИТАННЯ

І. До якого виду машин належать фрезерні верстати?

2. У чому полягає різниця головних рухів на фрезерному і токарно-гвинторізному верстатах?

3. Назвіть основні складові частини та механізми фрезерного верстата і поясніть їх призначення?

4. Покажіть на кінематичній схемі, як передається головний рух і рух подачі?

ЦЕ ЦІКАВО!

 

У XVIII ст. швейцарські майстри-годинникарі використовували фрези для виготовлення зубчастих коліс та інших деталей годинників за допомогою спеціальних пристроїв.

У 1724 р. російський механік і винахідник А. К. Нартов побудував фрезерний верстат для нарізання зубців, та тільки у 1818 р. американський винахідник Елі Уїтні створив фрезерний верстат, здатний обробляти фасонні поверхні. Верстат був горизонтально-фрезерний з рухомим столом.

 

Це матеріал з підручника Трудове навчання 8 клас Мадзигон

 

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 20:43, Переглядів: 9647