Народна Освіта » Інформатика » Розміщення аудіо- та відеофайлів в Інтернеті

НАРОДНА ОСВІТА

Розміщення аудіо- та відеофайлів в Інтернеті

ПЛАТФОРМИ ДЛЯ РОЗМІЩЕННЯ ФОТОГРАФІЙ ТА ВІДЕО

Сьогодні в еру бурхливого розвитку платформ хостингу контенту, соціальних мереж і мобільних пристроїв розміщення фотографій та відео в Інтернеті стало повсякденною справою багатьох користувачів. На нашу думку, немає сенсу наводити в підручнику перелік популярних сьогодні платформ, оскільки з часом цей перелік застаріє.

Проте загальні напрямки розвитку можна прослідкз'вати. Візьмемо, наприклад, фотографію. У доцифрову еру фотографії друкз'вали на папері та впорядковзшали в альбоми. Потім, з появою перших цифрових камер, кількість знімків значно збільшилася, їх перестали роздруковува-ти і перевалено зберігали на комп’ютері або записували на компакт-диски. Упорядковування знімків стало вимагати багато часу, і більшість людей займалося цим лише час до часу.

Невдовзі з’явилися веб-хостинги для фотографій, і їх почали зберігати в он-лайні. Але проблема впорядкування фотоколекцій на локальних комп’ютерах залишилася. Наступний етап розвину технологій — поява смартфонів і служб, що забезпечз'ють синхронізацію даних на різних пристроях (настільному ПК, смартфоні, ноутбуці). Тепер молена, користуючись власного адресою електронної пошти, приєднати до такої служби всі свої пристрої та синхронізувати дані на них.

Одна з таких служб — https://photos.google.com, яка може автоматично копіювати знімки з вашого смартфону на інші ваші пристрої. Також вона дозволяє в різноманітний спосіб упорядковзивати колекції знімків. Звичайно, обсяг наданого дискового простору в он-лайні не безмежний, і періодично доводиться переміщувати впорядковані колекції знімків до основної колекції.

ВІДЕОХОСТИНГ YOUTUBE

 

Відеохостипг YouTube був створений трьома колишніми працівниками компанії PayPal 2005 року. Приблизно через рік його продали компанії Google, і зараз він діє як їхній дочірній підрозділ. Сайт надає користувачам можливість завантажувати, переглядати, оцінювати, коментувати та ділитися відеоза-писами. Сьогодні віл с одним з перших за кількістю відвідувачів.

YouTube мас досить розвинену довідкову систему, яка допомагає ефективно користуватися цією платформою. Посилання для виклику довідки міститься в кінці сторінки.

Звертаємо вашу уваг}' на політику YouTube щодо захисту авторських прав. Заборонено завантажувати на сайт відео, вміст якого порушує закон США про авторське право. Працівники YouTube часто вимикають звук у таких відео, а потім взагалі видаляють їх із сайта.

Контрольні запитання та завдання

1. Які служби для розміщення відеокоптенту ви знаєте?

2. Чи користувалися ви ними? Якщо так, то опишіть роботу з цими службами.

3. Як ви впорядковуєте свою колекцію знімків?

4. Як працює служба, що дозволяє синхронізувати ваші дані па різних пристроях?

5. Опишіть, як ви користуєтеся YouTube.

Питання для роздумів

1. У якому напрямку, на вашу думку, розвиватимуться платформи відеохостишу?

Завдання для досліджень

1. Знайдіть інформацію про відеохостипг VIMEO.

ПРАКТИЧНА РОБОТА №7

Розміщення аудіо- та відеоматеріалів в Інтернеті

Завдання. Завантажити на YouTube відео, створене під час виконання практичної роботи.

 

1. Відкрийте сторінку YouTube в браузері на комп'ютері. Увійдіть у свій акаунт.

2. Натисніть кнопку Додати відео ліворуч у верхній частині сторінки.

3. Задайте тип доступу: відкритий доступ, доступ за посиланням, обмежений доступ.

4. Виберіть файл для завантаження. Під час завантаження введіть основну інформацію про відео і налаштуйте додаткові параметри. Наприклад, тут можна вказати, чи отримають повідомлення про нове відео ваші передплатники.

5. Щоб додати відео на YouTube, натисніть Опублікувати. У разі вибору відкритого доступу, воно відразу публікується на YouTube. В інших випадках натисніть або Готово, щоб просто завантажити ролик на сайт, або Поділитися, щоб відкрити до нього доступ.

6. Поки ви не натиснете кнопку Опублікувати, відео буде доступне тільки для вас. Ви зможете в будь-який момент поділитися доданим відео, змінивши його вигляд у Менеджері відео.

7. Коли завантаження буде завершене, ви отримаєте посилання на відео електронною поштою. Ви можете відразу переслати цього листа друзям, щоб вони подивилися нове відео.

8'. Оберіть збережене як відео слайд-шоу з улюбленою музичною композицією та завантажте його на YouTube.

 

Це матеріал з підручника Інформатика 8 клас Казанцева

 

Категорія: Інформатика

Автор: admin от 19-12-2016, 20:24, Переглядів: 2409