Народна Освіта » Інформатика » Підручник Інформатика 8 клас Гуржій, Карташова, Лапінський, Руденко скачати, читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Підручник Інформатика 8 клас Гуржій, Карташова, Лапінський, Руденко скачати, читати онлайн

 Рік видання: 2016

 Видавництво: "Світ"

 Автори: А. М. Гуржій, Л. А. Карташова, В. В. Лапінський, В. Д. Руденко


Скачати Підручник

8_klas_informatika_gurzhij_2016.pdf [52,46 Mb] (cкачиваний: 10)

 

Читати Онлайн Підручник Інформатика 8 клас Гуржій

 

Зміст

  1. Кодування данних
  2. Апаратно-програмне забезпечення комп'ютера
  3. Опрацювання текстових документів
  4. Створення та опрацювання об’єктів мультимедія
  5. Основи подійно-орієнтованого та об’єктно-орієнтованого програмува ...
  6. Алгоритми роботи з об’єктами та величинами в середовищі Lazarus
  7. Технології опрацювання числових даних у середовищі табличного про ...
  8. Розв’язування компетентнісних задач
  9. Виконання індивідуальних і групових навчальних проектів

 


Ви навчаєтесь інформатики вже четвертий рік, у повсякденному житті щораз більше й більше використовуєте засоби інформаційних технологій (мобільний телефон, планшет, електронну книгу та інші сучасні гаджети). Ви їздите на транспортних засобах, більшість із яких так чи інакше має в своєму складі комп’ютери - у автомобілях, автобусах, залізничних локомотивах комп’ютери керують роботою двигунів, визначають місце на маршруті потягів метро, маршрутних автобусів. Телефонуючи, навіть зі стаціонарного телефону на інший стаціонарний телефон, ви користуєтесь не менше ніж двома комп’ютерами - один з них міститься в телефоні (якщо це не телефон з набірним диском, яким дуже багато з вас, напевне, вже й не знають як користуватися), а інший - на телефонній станції, встановлює з’єднання з абонентом, перемикає режими роботи, вмикає голосові повідомлення.

Ми перестаємо помічати комп’ютери, приймаючи як належне їх непомітну присутність. Але вони дедалі частіше починають керувати пристроями, які є необхідною частиною середовища, в якому живе і навчається, працює сучасна людина. Звичайно, можна не знати, як відбувається керування пранням у сучасній пральній машині - треба лише натиснути кнопку вибору відповідної програми. Але людина стала людиною розумною тому, що не просто користувалася знаряддями, а намагалася їх удосконалити, придумати нові.

Отже, для того щоб ефективно використовувати блага цивілізації, придумані й створені для нас, потрібно, хоча б у загальних рисах знати, як вони працюють. Ці знання, зокрема, допоможуть визначити, чого можна вимагати від певного гаджета, а чого - ні, визначити, чи правильно він працює. А в майбутньому - усвідомлено обрати вид діяльності, пов’язаний зі створенням нових засобів.

У галузі інформаційних технологій, як і в усіх галузях науки і техніки, мистецтва, є знання, які не застарівають. У інформатиці це - знання про принципи програмного управління, на основі яких побудована робота всіх комп’ютерів. Ви докладніше ознайомитеся з конструкцією комп’ютера, почнете освоювати створення програм уже в середовищі, наближеному до того, яким користуються програмісти, і зрозумієте, що це легко!

Ви продовжуватимете на практиці засвоювати правила безпеки життєдіяльності під час виконання робіт з використанням комп’ютера та інших засобів інформаційних технологій - це теж необхідно.

Автор: admin от 28-11-2016, 18:01, Переглядів: 3263