Характеристика захворювань шлунково-кишкового тракту й гігієна харчування
Гігієна |
Захворювання та профілактика |
Головною умовою нормальної роботи травної системи є раціональне харчування. Його принципи — відповідність енергетичної цінності їжі енерговитратам організму; надходження в організм певного набору харчових речовин в оптимальному співвідношенні; правильний режим харчування (їсти необхідно 3—4 рази на день у той самий час); різноманітність споживаних харчових продуктів; помірність у їжі. Необхідно мити руки перед їдою, їсти тільки миті овочі та фрукти, а м’ясо й рибу — у термічно обробленому вигляді. Не слід уживати сиру воду. Негативно впливають на травну систему куріння та зловживання алкоголем |
Карієс — захворювання зубів. Причиною є недотримування правил особистої гігієни. Під впливом мікроорганізмів ротової порожнини та решток їжі порушується цілісність зубної емалі, утворюється мікротріщина. Це призводить до підвищеної чутливості зуба, болю та утворення зони карієсу. Гастрит — запальне захворювання слизової оболонки шлунка. Причиною може бути недотримування режиму та правил раціонального харчування. Відсутність лікування й дієти може призвести до утворення виразок на всіх оболонках шлунка |
Автор: admin от 15-06-2013, 00:01, Переглядів: 1963