Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про Тетянку та Іванка

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Задачі про Тетянку та Іванка

247. Бабуся доручила Тетянці та Іванкові вимити посуд. Тетянка вимила 9 тарілок, з яких 3 розбила. Іванко вимив 7 тарілок, з яких розбив 6. Скільки тарілок було і скільки залишилося?

248. Бабуся поклала на стіл коробку з 27 цукерками, а сама вийшла. Діти ходили навколо столу і щохвилини тягали цукерки: Тетянка одну, а Іванко дві. Через скільки хвилин цукерок не лишилося зовсім?

249. У коробці було 50 цукерок. Тетянка з'їла 22, Іванко — 26, решта залишилася бабусі. На скільки цукерок більше з'їли діти, ніж бабуся?

250. Бабуся зварила 5 л компоту. Скількох гостей можуть запросити діти, якщо кожному потрібно по півлітра компоту, причому Тетянка та Іванко його люблять, а бабуся — ні?

251. Тетянка та Іванко пішли до магазину і купили 40 сосисок. Ідучи додому, вони зустріли знайомих собак. Кожному з них по 2 сосиски дала Тетянка і по 2 — Іванко. Скільки знайомих собак зустріли діти, якщо 4 сосиски вони все-таки принесли додому?

252. Від дня народження Тетянки до дня народження Іванка минає 52 дні. Скільки днів минає від дня народження Іванка до дня народження Тетянки, якщо рік не високосний?

253. Тетянка та Іванко пустили у ванні «ескадру» з чобіт, туфель і черевиків. Доки прийшла бабуся, третина «суден» потонула. Скільки чобіт, туфель і черевиків узяли діти для гри, якщо на поверхні води бабуся нарахувала 18 кораблів?

254. Бабуся приготувала фарш з 1 кг м'яса, 300 г булки і 100 г картоплі. З фаршу вона робить котлети масою по 100 г і смажить їх, вкладаючи на сковорідку по 5 штук. Скільки котлет вийде, якщо Тетянка та Іванко тягають з кожної сковорідки по котлеті?

255. Щоб Тетянка заснула, потрібно вкласти її в ліжко і чекати годину. Щоб заснув Іванко, потрібно вкласти його в ліжко і чекати години. Скільки часу доведеться чекати, щоб поснули обоє, якщо вкласти їх одночасно?

256. Тетянка та Іванко збирали в лісі гриби. Тетянка зібрала 7 грибів, Іванко — 10, і ще 3 гриби вони знайшли разом. На скільки грибів поменшало в лісі, якщо Тетянка та Іванко витоптали грибів удвічі більше, ніж знайшли?

257. Тетянка отримала від Діда Мороза 8 подарунків, Іванко — на 2 подарунки більше. Скільки всього подарунків залишилося у дітей на кінець свята, якщо Іванко випадково розібрав 3 подаровані машинки, та так, що полагодити їх не вдалося?

258. Діти заливають воду у столітрову діжку. За 5 хвилин Тетянка приносить 2 відерця по 3 л, а Іванко — 2 відра по 7 л. За скільки хвилин діжка буде повна, якщо в ній є дірка, через яку щохвилини витікає 2 л води?

259. Перед вхідними дверима Тетянки та Іванка є велика брудна калюжа, в яку Тетянка влізла лівою ногою, а Іванко — правою. Скільки відбитків брудних чобіт залишилося у квартирі, якщо Тетянка зробила в ній 8 кроків у чоботях, а Іванко — 14?

260. Тетянка та Іванко засипали у п'ятилітрову каструлю 2 кг пшона, залили водою і почали варити. Під час варіння каші виходить утричі більше, ніж крупи. Скільки каші вилилось з каструлі?

261. Якщо зібрати всі садна, подряпини, синці та ґулі, що їх заробив Іванко впродовж року, то буде їх 280. У Тетянки їх — учетверо менше. Скільки всього пошкоджень було в дітей разом?

262. Тетянка та Іванко пішли до парку. Там вони 5 разів покаталися на каруселі, 8 разів — на гойдалках і 1 раз зайшли до кімнати сміху. Скільки квитків вони придбали разом?

263. Бабуся попрохала Тетянку та Іванка розвісити випрану білизну. Діти повісили 3 підодіяльники, 2 простирадла та 6 наволок. Щоб повісити підодіяльник, потрібно 3 прищіпки, а щоб повісити простирадло чи наволоку — тільки дві. Скільки всього прищіпок почепили діти, якщо Іванко чіпляв їх не тільки на білизну, а й 2 штуки Тетянці на плаття?

264. Наступного разу бабуся розвісила цю саму білизну самостійно і витратила прищіпок набагато менше, ніж Тетянка та Іванко. Як вона могла це зробити, якщо підодіяльник так само прикріплювався трьома прищіпками, а простирадло чи наволока — двома? Яку найменшу кількість прищіпок для цього потрібно?

265. Тетянка та Іванко грають у шашки. Тетянка побила 4 Іванкові шашки, а Іванко — 5 Тетянчиних. Скільки шашок лишилося на гральній дошці?

266. На ніч діти розповідають одне одному страшні історії. Тетянка розповіла 8 історій, а Іванко — втричі більше. Скільки історій вони розповіли марно, якщо Тетянка злякалася тільки 1 раз, а Іванко не злякався зовсім?

267. Коли бабуся зайшла до дитячої кімнати і побачила, що на підлозі валяються 3 іграшки, вона запропонувала Тетянці та Іванкові прибрати в кімнаті. За годину після початку прибирання дітям лишалося сховати тільки шість іграшок. За який час їм залишиться прибрати лише 9 іграшок, якщо справа так піде й далі?

268. Тетянка та Іванко вчилися жонглювати блюдцями і побили їх усі. Тетянка розбила половину того, що розбив Іванко. Скільки блюдець він розбив, якщо спочатку їх було 12?

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:16, Переглядів: 3855