Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Восьминоги та водолази

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Восьминоги та водолази

162. Чотири восьминоги тягнуть скриню з затонулого корабля. Кожний восьминіг повзе трьома щупальцями по дну, а рештою тягне скриню. Скільки восьминожих щупальців вчепилося в скриню?

163. Щоб швидше пересуватися під водою, водолази приручили восьминогів. Восьминоги дужі, тому на кожного з них сідає по два водолази. Скільки восьминогів потрібно, щоб перевезти по дну 12 водолазів одночасно?

164. Шість восьминогів вирішили взутися у водолазні чоботи. Скільки водолазів їм потрібно роззути, щоб узути всі свої щупальця?

165. Восьминоги вирішили подорожувати. Для цього найдужчий восьминіг ухопився одним щупальцем за корабель, а за всі його вільні щупальця ухопилося по восьминогу, кожний також одним щупальцем. У вільні щупальця восьминоги взяли по валізі. Скільки валіз узяли восьминоги в подорож?

166. Коли восьминоги почали ходити у водолазних чоботях, то виявилося, що троє з них є лівшами і тому можуть носити лише ліві

чоботи, а два інші є правшами і можуть носити лише праві чоботи. Скількох водолазів повинні роззути восьминоги? Скільки і яких чобіт вони повернуть водолазам як таких, що не знадобилися?

167. Восьминіг несе своїй дружині в подарунок морські зірки. На одне щупальце він посадив одну зірку, на друге — дві, а на кожне наступне — на одну зірку більше, ніж на попереднє. Скільки морських зірок він подарує дружині?

168. Водолазний начальник домовився з дев'ятьма восьминогами про те, що вони піднімуть із дна затонулий корабель. Отож половиною щупальців восьминоги повзуть по дну, а другою половиною тягнуть корабель. Скільки щупальців ухопилося за корабель?

169. Водолазний начальник вирішив подякувати восьминогам за роботу й потиснути усім дев'ятьом кожне щупальце. Скільки щупальців йому доведеться потиснути?

170. Під час свята 4 восьминоги влаштували танці. Стали в коло, кожний простяг по щупальцю своїм двом сусідам, на трьох щупальцях почав танцювати, а в решту взяв по хустинці. Скільки хустинок знадобилося танцюристам?

171. Восьминоги створили поліцію. Кожний поліцейський восьминіг в одному щупальці тримає підводну рушницю, а в другому — свисток. На решту щупальців узуто чоботи. Скільки потрібно чобіт, щоб узути загін з 7 таких поліцейських?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:03, Переглядів: 2024