Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Історії Барона Мюнхаузена, найправдивішої людини на світі

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Історії Барона Мюнхаузена, найправдивішої людини на світі

78. Якось баронові Мюнхаузену потрібно було перелетіти через прірву. Він не розгубився, наловив гусей, позв'язував їх і таки перелетів. Скільки гусей знадобилося барону, якщо один гусак підіймає 5 кг, а барон важить 70 кг?

79. Якось барон влаштував свято. Він прилаштував у кімнаті дзеркало, та так, щоб кожний гість бачив у ньому себе й усіх інших і вважав, що це не віддзеркалення, а живі люди. Скільки всього людей було в кімнаті, якщо кожний гість бачив 15 чоловік?

80. Два барони Мюнхаузени стріляють водночас, та так, щоб поцілити кулею в кулю. На якій найбільшій відстані один від одного вони можуть це зробити, якщо дуельний пістолет стріляє на 200 м?

81. Якось над будинком барона Мюнхаузена пролітала зграя качок. Шроту не було, й барон почав стріляти з рушниці шомполами. Бабахне шомполом і підстрелить одразу 4 качки. Вони так і падають у димар уже підсмаженими. Скільки качок підстрелив Мюнхаузен, якщо в нього було 5 шомполів?

82. Одного разу пішов барон Мюнхаузен на полювання і знайшов озеро, на якому була сила-силенна качок. Прицілився він у саму гущу качок і бабахнув. Жодна шротинка не пропала марно. Половина з них поклала по 2 качки, а друга половина — по 3. Скільки качок підстрелив вправний мисливець, якщо в нього був лише один патрон із 50 шротинками?

83. У лісі на Мюнхаузена напала зграя вовків. Коли він проскочив на коні поміж двох вовків, вони кинулися на нього, промахнулися й загризли один одного. Мюнхаузен повторив цей маневр ще раз, і ще... аж доки геть усі вовки один одного позагризали. Чи могло у цій зграї бути 97 вовків?

84. У Мюнхаузена був кінь, на якому барон мчав із швидкістю 20 км на годину. На війні коня було поранено в обидві задні ноги, і він поскакав удвічі повільніше. Потім коня поранило ще в одну ногу, і він поскакав на одній нозі вдвічі повільніше, ніж на двох. З якою швидкістю скакав кінь Мюнхаузена на передніх ногах? А на одній нозі?

85. Коли Мюнхаузен потрапив на Місяць, він дізнався, що тамтешні жителі замість кожних 2 наших літер пишуть З, зате проміжків між словами не роблять. Скільки літер напишуть вони в повному імені барона «Карл Фрідріх Ієронім фон Мюнхаузен»?

87. Барон Мюнхаузен — хоробрий вояк, і за це нагороджений багатьма орденами. Коли потрібно йти на парад, барон чіпляє 54 ордени на груди, 28 — на спину, а ще 19 у коробочці несе за ним його денщик. Скільки у барона орденів?

87. Ядро, випущене з гармати, пролітає півтора кілометра. Після того, як на нього сяде барон Мюнхаузен, воно пролетить удвічі менше. На яку відстань може полетіти Мюнхаузен на ядрі?

88. Барон Мюнхаузен їхав верхи лісовою дорогою зі швидкістю 20 км на годину. Через 2 години на нього накинувся величезний вовк, який почав їсти коня з хвоста і за кілька секунд зжер його. І тут виявилося, що барон сидить верхи на вовкові. Він пришпорив вовка й помчав далі зі швидкістю ЗО км на годину. Ще за 3 години вовк від такої шаленої скачки звалився мертвий. Яку відстань подолав барон Мюнхаузен?

89. Якось в Росії під час хуртовини Мюнхаузен прив'язав до залізного кілочка свого коня і вклався спати просто на сніг. Коли ж він прокинувся, то побачив, що сніг розтанув, сам він лежить на землі, а його бідолашний кінь висить прип'ятий до верхівки церковного хреста. На якій висоті опинився кінь, якщо висота хреста 3 м, даху — 5 м, самоу церкви — 12 м, а цоколя — 4 м?

90. Барон Мюнхаузен розповідає одну із своїх історій трьом слухачам. Слухачі весь час перебивають барона: «Брехня!», «Не може бути!», а барон ображається до сліз, уриває розповідь і його довго треба вмовляти, щоб він її продовжив. Барон знову починає оповідати, та вже через хвилину все повторюється. Перший слухач перервав барона 5 разів, другий — утричі більше, ніж перший, а третій — удвічі менше, ніж перший і другий разом. Скільки разів барон Мюнхаузен починав свою розповідь?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:22, Переглядів: 3029