Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Вінні-Пух і всі-всі-всі

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Вінні-Пух і всі-всі-всі

27. Коли Вінні-Пух і П'ятачок прийшли в гості до Кролика, Вінні-Пух з'їв 4 банки згущеного молока та 8 банок меду. Кролик і П'ятачок з'їли кожний по чверті того, що з'їв Вінні-Пух. Скільки банок з такою смакотою було в Кролика до того, як прийшли гості, якщо після того, як вони пішли, не лишилося жодної?

28. Коли Вінні-Пух ліз на дерево по мед, він бурмотів пих-кавку:

Ой коли б ведмедики

Бджілками були,

То вони б нізащо

Й ніколи не змогли

Так високо хати

Собі будувати.

І тоді б, напевне,

Не треба нам було

За солодким медом

Лізти у дупло!

На кожний рядок пихкавки Вінні підтягувався на передніх лапах, 4 рази перебирав задніми та 2 рази сумно зітхав. Скільки разів він підтягнувся, поки пихкавка закінчилася?

29. Якщо    використовувати залізну супову миску як плавальний засіб, то вона утримує півкілограма маси.

Вінні-Пух важить 2 кг. Скільки мисок потрібно Вінні-Пу-хові, щоб переправитися через струмок? Як ти собі уявляєш цей плавальний засіб?

30. Вінні-Пух, ідучи до Кролика, ва жив 2 кг. У Кролика він з'їв 4 банки згу-ще

ного молока по чверть кілограма кожна та вісім банок меду по півкілогра ма. Скільки став важити Вінні після обіду в Кроли ка, і до чого це призвело?

31. До віслючка Іа-Іа на день народження завітали Він-ні-Пух, П'ятачок та Сова. Віслючок поставив на стіл гарний круглий торт і розрізав його так, щоб кожен, хто сидів за столом, отримав по два шматки. На скільки частин було розрізано торт? Намалюй, як його було розрізано. Скільки років виповнилося Іа-Іа?

32. Вінні-Пух ніс віслючкові Іа-Іа глек з 12 л меду. Після того, як Вінні розкрив глек і подивився на мед, його на 2 л поменшало. Коли ведмедик понюхав мед, його поменшало ще на 3 л. А коли Вінні покуштував, чи не зіпсувався, бува, мед, то меду не лишилося зовсім. Скільки меду потрібно було Пухові, щоб покуштувати, чи не зіпсувався він?

33. Коли в Іа-Іа був хвіст, то довжина віслючка з хвостом дорівнювала 2 м. Коли Вінні знайшов хвіст у Сови, довжина хвоста була 5 дм. Яким завдовжки був вісточок Іа-Іа, коли хвіст його знаходився у Сови?

34. Мама Кенга стрибає в довжину на 3 метри; її син, крихітка Ру, стрибає на відстань у шість разів меншу, а Вінні-Пух, якщо добре підживиться, стрибає в довжину ще вдвічі меншу, ніж крихітка Ру. На яку відстань може стрибнути Вінні-Пух, як попоїсть?

35. У хлопчика Кристофера Робіна є мама й тато, а більше ніяких родичів у нього немає. У Кролика родичів удесятеро більше, ніж у Кристофера Робіна, і всі вони живуть у Зачарованому Лісі. Скільки кроликів є у Зачарованому Лісі, якщо всі вони один одному родичі?

36-Одного разу в Лісі пішов рясний-прерясний дощ, і будиночок Вінні-Пуха залило. Пух урятувався на дереві з 10 горнятками меду. Другого дня на гілці біля Пуха було 4 горнятка з медом. На третій день там сидів Пух, а біля нього було одне горнятко з медом. На четвертий день Пух сидів на гілці сам-самісінький. Скільки горняток меду він з'їв, сидячи на гілці?

37. Вінні-Пух написав вірша про Тигру:

Не знаю я, скільки в нім літрів,

Чи метрів, чи кілограм,

Та Тигра, коли стрибає>

Велетенським здається нам.

Тигра, коли просто стоїть, має зріст 2 метри. Довжина його стрибка вдвічі більша, ніж зріст.

Який зріст мас Тигра, коли він здається Вінні-Пухові велетенським?

38. Віслючок Іа-Іа з'їдає за обідом 40 гілочок будяка по 50 г кожна. Він ні- Пух за обідом з'їдає 4 банки згущеного молока по півкілограма кожна. Хто після обіду поважчає більше — Вінні чи Іа-Іа?

 

39. Вінні-Пух збирається в «ікспедицію» до Північного полюса. Він склав у рюкзак 10 банок згущеного молока масою по півкі-лограма, 5 глечиків меду по кілограму кожний та 2 банки вишневого варення масою 3 кг кож- і на. Він узяв би ще їжі, та більше йому не донести. Що доведеться Вінні-Пухові викласти, щоб узяти в рюкзак замість їжі П'ятачка, якщо той важить два з половиною кілограма?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:14, Переглядів: 6327