Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Про Незнайка та його друзів

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Про Незнайка та його друзів

1. Коли Незнайко грав уночі на трубі, він розбудив 7 коротунчиків, які, прокинувшись, погналися за ним. Троє коротунчиків пробігають по 80 кроків за хвилину, двоє — по 100 кроків, а Пончик і Сиропчик — по 20 кроків за хвилину. В усіх коротунчиків кроки приблизно однакової довжини. Скільки кроків за хвилину повинен пробігати Незнайко, щоб коротунчики його не наздогнали?

 

2. У Пончика на комбінезоні 17 кишень: 10 кишень спереду, решта ззаду. В кожній кишені спереду по 2 пончики, а ззаду — по 3. Скільки всього пончиків у Пончика?

 

3. У вантажівці Гвинтика та Шпунтика можна перевезти або 2 сливи масою 40 г кожна, або одну грушу масою 90 г, або 18 вишеньок масою по 5 г. Більше слив, груш чи вишеньок вантажити не можна — зламається машина. Чи можна перевезти на цій вантажівці 100-грамове яблуко?

4. На городі в коротунчиків виросла диня масою 4 кг. На скільки шматочків слід розділити Ті, щоб перевезти, якщо машина Гвинтика та Шпунтика піднімає 90 г вантажу, а все насіння з дині масою 500 г коротунчики залишать на городі сушитися?

5. Коли Гвинтик і Шпунтик зібрали гоночний автомобіль, Поспішайко сів на нього покататися і через 5 хвилин розбив ущент. Скільки автомобілів треба зібрати Гвинтику та Шпунтику, щоб Поспішайко поїздив на них хоча б одну годину, якщо їздити він так і не навчиться?

6. Коли коротунчики збиралися в політ на повітряній кулі, то для всіх 15 коротунчиків Знайко підготував по парашуту. Парашут для одного коротунчика виготовляється з 5 пушинок кульбабки, а парашути для Пончика й Сиропчика — із 9. Скільки кульбабчиних пушинок використав Знайко?

7. Незнайко написав листа з 14 слів і зробив у кожному слові по 3 помилки. Скільки помилок у Незнайково-му листі?

8. Незнайко й досі не вміє писати цифри 7, 8, 9. Усі інші цифри він знає і писати вміє. Ще він уміє користуватися знаками +, —, =. Як за допомогою відомих йому цифр і знаків створити такі математичні приклади, щоб у результаті вийшло 8, 9, 18, 98?

9. На сніданок Пончик з’їдає 5 пончиків, на обід — удвічі більше, на вечерю — ще три пончики, а коли вкладається спати, то щоб уночі не хотілося їсти, з'їдає ще стільки ж, скільки на сніданок, обід і вечерю разом. Скільки пончиків з'їдає Пончик за одну добу?

10. У мисливця Кульки в патронташі 18 патронів. Скільки разів він може вистрілити, якщо кожного разу стрілятиме одночасно з обох стволів?

11. Свою найтовщу й найрозумнішу книжку Знайко читав 4 години. За скільки днів зможе прочитати цю саму книжку Незнайко, якщо він читає у 8 разів повільніше і не більше, ніж півгодини щодня?

12. На свій день народження Пончик запросив сімох короту-нчиків. На скільки частин розрізали пиріг, якщо кожний гість з'їв по одному шматку, а Пончик стільки, скільки всі гості разом?

13. Лікар Пілюлька дає всім коротунчикам по одній вітамінці на сніданок, обід і вечерю.

Скільки вітамінок потрібно лікареві на день, якщо всіх коротунчиків 15, а Бурчун ліків Пілюльки не вживає?

14. У Розкидайка є 10 пар різних шкарпеток. Щовечора він жбурляє шкарпетки під ліжко, а зранку дістає їх звідти по одній, доки не натрапить на дві однакові. Скільки шкарпеток доведеться йому дістати, якщо дуже не поталанить?

15. У Розкидайка під ліжком валяються 6 пар різних черевиків. Скільки черевиків йому треба дістати по одному, щоб підібрати пару, якщо йому дуже не поталанить?

16. Розкидайко викинув усі свої кольорові шкарпетки й придбав замість них 5 пар білих і 5 пар чорних. Скільки тепер йому потрібно витягти з-під ліжка шкарпеток, щоб зібрати пару, якщо надто не поталанить?

17. Розкидайко викинув усі свої черевики й купив три пари білих і три пари чорних. Скільки черевиків потрібно йому діставати вранці, щоб дібрати пару, якщо дуже не поталанить?

18. Коли в Розкидайка закінчилися шкарпетки, друзі подарували йому аж 15 пар нових. Скільки шкарпеток залишилося в Розкидайка, якщо загубив він у 5 разів більше, ніж зберіг?

19. У Гвинтика на комбінезоні 17 кишень, і в Шпунтика стільки ж. У кожній кишені Гвинтика по 2 гайки, а в Шпунтика — по 3. Скільки гайок у друзів-механіків?

20. Скільки черевиків у 15 коротунчиків, якщо в Сиропчика — дві пари, в Розкидайка — один лівий черевик, а в решти коротунчиків — по одній парі?

21. У Тюбика було 24 тюбики з фарбою. Після того як Незнайко намалював геть усіх коротунчиків, чверть тюбиків із фарбою зникла. Скільки тюбиків залишилося в Тюбика?

22. Щоб відмити Бруд-нулю Пістря венького до стану звичайної дитини, його слід двічі помити шампунем, п'ять разів милом і сім разів мочалкою. І хоч би чим мили Бруднулю, після кожного миття його треба обливати водою і дивитися, що ж воно вийшло. Скільки разів Бруднулю треба обливати водою, щоб відмити до стану звичайної дитини?

23. Поет Квітка кожному з 14 коротунчиків на Новий рік і на день народження писав листи з віршами. Скільки листів написав поет Квітка впродовж року? Чи могла кількість листів дорівнювати 20? А ЗО?

24. Мисливець Кулька купив своєму собаці Бульці З ковбаски. Собі він купив учетверо більше. На скільки ковбасок було більше у Кульки, ніж у Бульки?

25. У музики Гуслі 8 різних мідних труб, дерев’яних — удвічі більше. А ще є пластмасовий пищик. Всі труби та пищики музиканти називають духовими інструментами. Скільки духових інструментів у музики Гуслі?

26.Троє коротунчиків разом випивають на свято 6 пляшок солодкої води, а Сиропчик випиває в 5 разів більше, ніж будь-який інший коротунчик. Скільки пляшок води потрібно Сиропчику на свято?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:08, Переглядів: 5578