Народна Освіта » ДПА 2014 » ДПА 2014 відповіді німецька мова 9 клас скачати

НАРОДНА ОСВІТА

ДПА 2014 відповіді німецька мова 9 клас скачати

Відповіді ще не надруковані. Як тільки вони будуть доступні ми викладемо їх на цій сторінці!

Пояснювальна записка

 

Матеріали для державної підсумкової атестації з іноземної мови у 9 класі навчальних закладів системи загальної середньої освіти складено відповідно до чинної Програми з іноземних мов, затвердженої Міністерством освіти і науки України.

Зміст і формат іспиту враховує головну мету навчання іноземної мови у загальноосвітніх навчальних закладах - формування в учнів комунікативної компетенції, базою для якої слугують комунікативні вміння, сформовані на основі мовних знань і навичок.

Об’єктами контролю визначаються читання, письмо та говоріння як види мовленнєвої діяльності, а також лексичний і граматичний аспекти іншомовної комунікації (використання мови).

Зміст тестових завдань будується на автентичних зразках мовлення, прийнятого у Великій Британії, Франції, Німеччині, Іспанії, та відповідає сферам і тематиці ситуативного спілкування, зазначеним у шкільній навчальній програмі.

Завдання для визначення рівня сформованості компетенції в читанні орієнтується на різні його стратегії: з розумінням основної інформації (ознайомл ювал ьне читання) та повної інформації (вивчальне читання). Джерелами для добору текстів слугують інформаційно-довідкові, рекламні, газетно-журнальні матеріали, уривки з художніх творів, зміст яких узгоджується з навчальною програмою. Тексти для ознайомлювального читання можуть містити незнайомі слова - до 5 %, а для вивчального читання - до 3 %, про значення слів можна здогадатись із контексту, за словотворчими елементами, за співзвучністю з рідною мовою (слова-інтернаціоналізми).

Завдання для визначення рівня сформованості компетенції в письмі зорієнтовані на виконання комунікативно-творчих видів діяльності: писати тексти різних видів та на різні теми, пов’язані з інтересами та комунікативними потребами, що узгоджуються із змістом шкільної навчальної програми (зв’язне висловлювання, оголошення, лист, листівка, анотація, відгук).

Контроль лексичної та граматичної компетенції (використання мови) передбачає визначення рівня сформованості мовних навичок: здатності самостійно добирати і формоутворю-вати лексичні одиниці та граматичні явища відповідно до комунікативних потреб спілкування в межах сформульованих завдань. Основними засадами для вибору видів і змісту тестів слугують завдання комунікативно-когнітивного спрямування: редагування, доповнення, заповнення, трансформація, перефразування.

 

Відповіді ще не надруковані. Як тільки вони будуть доступні ми викладемо їх на цій сторінці!

 

 

Державна підсумкова атестація з іноземної мови у 9 класі, як і в попередні роки, проводитиметься за білетами, що містять завдання трьох видів: читання тексту та виконання після-текстового завдання; письмова робота; бесіда за пропонованими ситуаціями.

Перше завдання білетів має на меті перевірити рівень сформованості в учнів умінь і навичок читання, розуміння прочитаного тексту, уміння узагальнювати зміст прочитаного, виокремлювати ключові слова та визначати значення незнайомих слів за контекстом або словотворчими елементами.

Учень розуміє прочитані автентичні тексти різних жанрів і стилів, зокрема художню прозу, що відображають реалії життя та відповідають віковим особливостям. Він уміє знаходити та аналізувати необхідну інформацію, що подається у вигляді оцінних суджень, опису, аргументації, робити висновки з прочитаного; виділяти головну думку/ідею та диференціювати основні факти і другорядну інформацію; аналізувати і зіставляти інформацію, розуміти логічні зв’язки всередині тексту та між його частинами.

Тексти можуть містити до 5 % незнайомих слів, про значення яких можна здогадатися, використовуючи лінгвістичну і контекстуальну здогадку, спираючись на сюжетну лінію, та 2 % незнайомих слів, які не перешкоджають розумінню тексту загалом.

Друге завдання білетів складається з двох частин.

Перша частина перевіряє рівень сформованості в учнів писемної мовленнєвої компетенції, тобто володіння функціональними стилями писемного мовлення в межах, визначених Програмою загальноосвітніх навчальних закладів з іноземних мов, що також відповідає Європейському стандарту В1.

Учні вміють писати особисті листи, використовуючи формули мовленнєвого етикету, прийняті в країні, мова якої вивчається, розповідаючи про окремі факти та події свого життя, висловлюючи власні міркування і почуття, описуючи плани на майбутнє та запитуючи партнера про аналогічну інформацію, а також передавати повідомлення у вигляді записки довільної форми.

Вони уміють: розповісти про перебіг подій; описати людину, об’єкт; написати повідомлення відповідно до поставленого завдання, зокрема про побачене, прочитане, почуте та згідно із запропонованою мовленнєвою ситуацією; уміють обґрунтувати власну точку зору; уміють складати ділові листи, написати оголошення, заяву, зробити запис інформації. Обсяг письмового висловлювання складає 35-45 слів.

У частині використання мови визначається рівень володіння лексичними, граматичними знаннями, що передбачають уміння вільно спілкуватися. Учням пропонуються тести з пропущеними лексичними одиницями або граматичними структурами.

 

Відповіді ще не надруковані. Як тільки вони будуть доступні ми викладемо їх на цій сторінці!

 

 

Третє завдання білетів перевіряє рівень сформованості навичок та вмінь мовлення за допомогою зв’язного висловлювання.

Учні спілкуються із співрозмовником; чітко реагують на почуте під час спілкування; беруть участь у бесіді та ведуть діалог у межах програмної тематики, реалізуючи необхідні комунікативні функції; адекватно використовують у спілкуванні компенсаторні засоби та найбільш уживані формули, що стосуються лінгвокраїнознавчої сфери і надають спілкуванню більшої виразності, емоційності та переконливості; використовують у процесі спілкування різноманітні мовні засоби, у тому числі діалогічні єдності та формули мовленнєвого етикету, прийнятого в країні, мову якої вивчають, а саме: для ініціювання, підтримування і завершення спілкування, для аргументації власної точки зору і для висловлювання свого ставлення до предмета спілкування.

Відповідь учнів проходить у формі бесіди-діалогу із членами екзаменаційної комісії (з елементами монологічного повідомлення).

Бесіда-діалог повинна мати характер мовленнєвої взаємодії в межах запропонованої ситуації. Учні реагують на репліки співрозмовника та стимулюють його до продовження. Діалог - обмін інформацією повинен складатись із запитань і відповідей, реплік-реакцій і реплік-спону-кань. Монологічні висловлювання учнів повинні відповідати ситуації; бути повними, послідовними, комунікативно спрямованими (містити особистісні оцінні фрази, власне ставлення учня до об’єкта висловлювання), лексично насиченими, правильно фонетично і граматично оформленими.

Державна підсумкова атестація з іноземної мови складається з письмової та усної частин. На виконання письмової частини (використання мови, читання та письмо) та усної - говоріння передбачено 35 хвилин (таблиця).

 

1 частина

2 частина

Читання

 

10 хв

Говоріння

Письмо (використання мови)

10 хв

15 хв

 

25 хв

10 хв на кожного учня

 

Державна підсумкова атестація з іноземних мов проводиться на основі матеріалів збірників завдань, виконання яких дає змогу визначити рівень засвоєння Державного стандарту основної школи та змісту і вимог чинної навчальної програми для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов 11-річної школи. Вони відповідають загальноєвропейським рівням (А2+ - В1).

Посібники «Збірник завдань для державної підсумкової атестації з іноземних мов. 9 клас» містять 100 варіантів білетів з англійської мови та по 50 варіантів з німецької, французької та 30 - з іспанської мов.

Кількість білетів добирають вчителі загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до типу навчального закладу (загальноосвітній навчальний заклад чи спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов) та кількості учнів у класі.

Завдання першого та другого питання білетів учні виконують на аркушах зі штампом відповідного загальноосвітнього навчального закладу.

Методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов будуть видрукувані в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України.

Критерії оцінювання рівня володіння іноземною мовою учнів 9-х класів

Учень отримує середньоарифметичну оцінку за показниками в читанні, писемному та усному мовленні.

Читання

 

Бали

Характеристика відповіді

12 балів

Учень уміє: виділяти загальну та детальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному житті (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо); детальну інформацію про осіб, факти, події тощо; точну та детальну інформацію, що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою;

розрізняти точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту; розпізнавати зв’язки між частинами тексту;

не допускає помилок під час виконання післятекстового завдання

11 балів

Учень уміє: виділяти загальну та детальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо); детальну інформацію про осіб, факти, події тощо; точну та детальну інформацію, що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою;

розрізняти точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту; розпізнавати зв’язки між частинами тексту;

допускає 1 помилку під час виконання післятекстового завдання

10 балів

Учень уміє: виділяти загальну та детальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо); детальну інформацію про осіб, факти, події тощо; точну та детальну інформацію, що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою;

розрізняти точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях;

розпізнавати зв’язки між частинами тексту; плутає фактографічну інформацію з враженнями;

допускає 1-2 помилки під час виконання післятекстового завдання

9 балів

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); детальну інформацію про осіб, факти, події тощо; інформацію, що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою; розрізняти точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях; не розпізнає зв’язків між частинами тексту; плутає фактографічну інформацію з враженнями;

допускає 1-2 помилки під час виконання післятекстового завдання

 

Бали

Характеристика відповіді

8 балів

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); не розпізнає зв’язків між частинами тексту; допускає помилки, розрізняючи фактографічну інформацію і враження; точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях; допускає 2 помилки під час виконання післятекстового завдання

7 балів

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); детальну інформацію про осіб, факти, події тощо; точну та детальну інформацію, що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою;

не розпізнає зв’язків між частинами тексту; допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту;

допускає 2-3 помилки під час виконання післятекстового завдання

6 балів

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); детальну інформацію що стосується повсякденного життя, у текстах, написаних розмовною мовою;

не розпізнає зв’язків між частинами тексту; допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту;

допускає 3-4 помилки під час виконання післятекстового завдання

5 балів

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); загальну та детальну інформацію з документів, що використовуються в повсякденному житті (оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо);

допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту, розпізнаючи зв’язки між частинами тексту; допускає 4 помилки під час виконання післятекстового завдання

4 бали

Учень уміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.);

допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту, розпізнаючи зв’язки між частинами тексту;

допускає численні помилки під час виконання післятекстового завдання

3 бали

Учень не вміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); загальну та детальну інформацію з документів, що використовуються в повсякденному житті (оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо);

допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту, розпізнаючи зв’язки між частинами тексту;

допускає численні помилки під час виконання післятекстового завдання

 

Бали

Характеристика відповіді

2 бали

Учень не вміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.); загальну та детальну інформацію з документів, що використовуються в повсякденному житті (оголошення, проспекти, меню, розклад руху поїздів тощо);

допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту, розпізнаючи зв’язки між частинами тексту; допускає численні помилки під час виконання післятекстового завдання

1 бал

Учень не вміє: виділяти загальну інформацію з текстового матеріалу, що використовується в повсякденному спілкуванні (короткі повідомлення для друзів, оголошення, проспекти, меню і т.д.);

допускає помилки, розрізняючи точки зору авторів на конкретні та абстрактні теми в статтях та доповідях, фактографічну інформацію і враження, структуру тексту, розпізнаючи зв’язки між частинами тексту;

допускає численні помилки під час виконання післятекстового завдання

Письмо

 

Бали

Характеристика відповіді

12 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання, аргументує під час викладу свою точку зору, робить власні висновки, дає правильні і повні відповіді до завдання в частині, що стосується використання мови. Не допускає жодної помилки

11 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання, аргументує під час викладу свою точку зору, робить власні висновки, дає правильні і повні відповіді до завдання в частині, що стосується використання мови. Допускає 1-2 орфографічні помилки

10 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання, аргументує під час викладу свою точку зору, робить власні висновки, дає правильні та повні відповіді до завдання в частині, що стосується використання мови. Допускає 2-3 орфографічні помилки, робить 1-2 граматичні помилки в прийменниках чи артиклях

9 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання, проте недостатньо чітко аргументує свою точку зору, робить власні висновки, допускає 1-2 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 2-3 орфографічні помилки, 1-2 помилки у вживанні лексики, 1-2 помилки в різних розділах граматики

8 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання, проте недостатньо чітко аргументує свою точку зору, допускає 1-2 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 2-3 орфографічні помилки, 2-3 помилки у вживанні лексики, 1-2 помилки в різних розділах граматики, 1-2 стилістичні помилки

7 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання в цілому зв’язно, але поверхово розкриває тему, допускає 2-3 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 3-4 орфографічні помилки, 2-3 помилки у вживанні лексики, 1-2 помилки в різних розділах граматики, 1-2 стилістичні помилки

6 балів

Учень розкриває мету та основний зміст завдання в цілому зв’язно, але поверхово розкриває тему, допускає 2-3 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 4-5 орфографічних помилок, 3-4 помилки у вживанні лексики, 2-3 помилки в різних розділах граматики, 2-3 стилістичні помилки

 

Бали

Характеристика відповіді

5 балів

Учень розкриває мету і основний зміст проекту недостатньо повно і зв’язно, допускає 3-4 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 4-5 орфографічних помилок, 3-4 помилки у вживанні лексики, 2-3 помилки в різних розділах граматики, 2-3 стилістичні помилки

4 бали

Учень розкриває мету і основний зміст проекту недостатньо повно і зв’язно, допускає 3-4 помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 5-6 орфографічних помилок, 3-4 помилки у вживанні лексики, 2-3 помилки в різних розділах граматики, 2-3 стилістичні помилки

3 бали

Учень не може сформулювати мету завдання, основний зміст завдання викладено незв’язно, поверхово, допускає 4-5 помилок у завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 3-4 помилки у вживанні лексики, 6-7 помилок у різних розділах граматики, 3-4 стилістичні помилки

2 бали

Учень не може сформулювати мету завдання, основний зміст завдання викладено незв’язно, поверхово, допускає численні помилки в завданнях у частині, що стосується використання мови. Допускає 3-4 помилки у вживанні лексики, 6-7 помилок у різних розділах граматики, 3-4 стилістичні помилки

1 бал

Учень не може розкрити тему завдання, допускає численні помилки у завданнях у частині, що стосується використання мови. Робить численні орфографічні помилки, має труднощі з підбором слів, допускає багато граматичних помилок

 

Говоріння

 

Бали

Характеристика відповіді

12 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання у заданому обсязі; володіє мовленнєвим етикетом; демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, підтримувати бесіду, виражати власну думку з теми, що обговорюється, і запитувати думку співрозмовника. Демонструє розмаїття словникового запасу і граматичних структур. Вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативного завдання; не робить фонематичних помилок

11 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання у заданому обсязі; володіє мовленнєвим етикетом; демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, підтримувати бесіду, виражати власну думку з теми, що обговорюється. Демонструє розмаїття словникового запасу і граматичних структур. Вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативного завдання; не робить фонематичних помилок. Не завжди адекватно використовує лексичний синонімічний ряд

10 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання, але обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення, володіє мовленнєвим етикетом, демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за роз’ясненнями, підтримувати бесіду, виражає власну думку з теми, що обговорюється, але має труднощі із запитом думки співрозмовника. Демонструє розмаїття словникового запасу і граматичних структур. В основному вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативних завдань (допускає 2-3 помилки у вживанні лексики); не робить фонематичних помилок

 

Бали

Характеристика відповіді

9 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання, але обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення, демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, висловлювати власну думку з теми, що обговорюється. Демонструє розмаїття словникового запасу і граматичних структур. Вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативних завдань, проте допускає помилки (2-3 помилки у вживанні лексики, 2-3 помилки в різних розділах граматики); не робить фонематичних помилок

8 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання в заданому обсязі, демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, висловлювати власну думку з теми, що обговорюється. В основному використовує граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативних завдань, логічно будує монологічне висловлювання, але обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення; демонструє вміння висловлювати міркування щодо фактів подій, намагається наводити приклади та аргументи. В основному вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативного завдання, проте допускає помилки (2-3 помилки у вживанні лексики, 3-4 помилки в різних розділах граматики); не робить фонематичних помилок

7 балів

Учень логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання в заданому обсязі, демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, висловлювати власну думку з теми, що обговорюється. В основному використовує граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативних завдань, логічно будує монологічне висловлювання, але обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення; демонструє вміння висловлювати міркування щодо фактів подій, намагається наводити приклади та аргументи, демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, але має труднощі у формулюванні власної думки з теми, що обговорюється. В основному вживає граматичні структури і лексичні одиниці відповідно до комунікативного завдання, проте допускає помилки (3-4 помилки у вживанні лексики, 3-4 помилки в різних розділах граматики); допускає фонематичні помилки

6 балів

Учень не досить логічно будує діалогічне спілкування відповідно до комунікативного завдання, обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення; демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за роз’ясненнями, але в бесіді неодноразово порушує правила мовленнєвого етикету. Має труднощі у формулюванні власної думки з теми, що обговорюється, і з’ясуванні думки співрозмовника. Використовує обмежений словниковий запас та елементарні граматичні структури, допускає помилки (4-5 помилок у вживанні лексики, 4-5 помилок у різних розділах граматики, 1-2 фонематичні помилки)

5 балів

Учень не досить логічно будує діалогічне спілкування, відходить від теми або намагається замінити її іншою, якою володіє краще, має труднощі у здійсненні запиту інформації, зверненні за роз’ясненнями, а також у формулюванні власної думки з теми, що обговорюється, обсяг висловлювання менший від заданого, є повторення; демонструє вміння здійснювати запит інформації, звертатися за поясненнями, але має труднощі у формулюванні власної думки з теми, що обговорюється; використовує обмежений словниковий запас та елементарні граматичні структури, допускає помилки (4-5 помилок у вживанні лексики, 4-5 помилок у різних розділах граматики, 1-2 фонематичні помилки)

 

Бали

Характеристика відповіді

4 бали

Учень не досить логічно будує діалогічне спілкування, відходить від теми або намагається замінити її іншою, якою володіє краще; має труднощі під час здійснення запиту інформації, звернення за поясненнями, а також формулювання власної думки з теми, що обговорюється; використовує обмежений словниковий запас та елементарні граматичні структури, допускає помилки (5-6 помилок у вживанні лексики, 5-6 помилок у різних розділах граматики, 3-4 фонематичні помилки)

3 бали

Учень не досить логічно будує монологічне висловлювання, відходить від теми чи намагається замінити її іншою, якою володіє краще, намагається замінити діалог монологом, не вміє будувати діалогічне спілкування, здійснювати запит інформації, звертатися за роз’ясненнями, не може сформулювати власну думку з теми, що обговорюється. На спроби екзаменатора побудувати діалог не реагує. Допускає численні граматичні, стилістичні, лексичні помилки

2 бали

Учень намагається замінити діалог монологом, не вміє будувати діалогічне спілкування, здійснювати запит інформації, звертатися за роз’ясненнями, не може сформулювати власну думку з теми, що обговорюється. На спроби екзаменатора побудувати діалог не реагує. Допускає численні граматичні, стилістичні, лексичні помилки

1 бал

Учень розуміє окремі деталі, але не може зв’язно передати основний зміст завдання. На запитання, які поставив екзаменатор, відповідає незадовільно. Мова учня є граматично не оформленим набором слів

Категорія: ДПА 2014, ДПА 9 клас

Автор: admin от 4-04-2014, 10:49, Переглядів: 7661