Технології ( Трудове навчання ) » Страница 10 » Народна Освіта





Матеріали хімічного походження (штучні) та їхні властивості

Автор: vlad2017 от 5-01-2017, 12:13, переглянуло: 633

У минулому навчальному році ти вже ознайомилася з найпоширенішими текстильними матеріалами природного походження та їхніми властивостями.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук, Медвідь, Приходько читати онлайн (нова програма 2016)

Автор: admin от 4-01-2017, 23:06, переглянуло: 1631

Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук обслуговуючі види праці

  Рік видання: 2016

  Видавництво: "Літера"

  Автори: А. І. Терещук, О. Ю. Медвідь, Ю. М. Приходько


Підручник Трудове навчання 8 клас (дівчата) Терещук обслуговуючі види праці

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Підручник Трудове навчання 8 клас Мачача, Стрижова (обслуговуючі види праці) читати онлайн (нова програма 2016)

Автор: admin от 4-01-2017, 13:51, переглянуло: 845

  Рік видання: 2016

  Видавництво: "Сиция"

  Автори: Т. С. Мачача, Т. В. Стрижова


Підручник Трудове навчання 8 клас Мачача, Стрижкова

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Підручник Трудове навчання 8 клас Мадзигон читати онлайн

Автор: admin от 4-01-2017, 10:32, переглянуло: 475

 Рік видання: 2008

 Видавництво: "Педагогічна думка"

 Автори: Мадзігон В. М., Кондратюк Г. А., Левченко Г. Є., Андріяшин В. І., Романчук О. М., Бслошицький О. О., Романчук А. І.


Підручник з трудового навчання за 2008 рік Мадзигон

Категорія: Технології ( Трудове навчання ), Підручники, книги, Підручники 8 клас

 


Словник термінів трудового навчання за 8 клас

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:35, переглянуло: 154

Абразивні матеріали, абразиви (франц. abrasif - шліфуальний, від лат. abrasio - зіскоблювання) - тверді порошкоподібні речовини (природні і штучні), які застосовуються для механічної обробки металів, сплавів, гірських порід, скла, дорогоцінного каміння і т.п. До природних абразивних матеріалів відносяться: алмаз, корунд, гранат, кварц (кремінь) тощо. Штучні абразивні матеріали - електрокорунд, карборунд, синтетичний алмаз, карбід бору та ін. використовуються для виготовлення абразивних різальних інструментів, високовогнестійких виробів.

Абразивні інструменти - інструменти, різальними елементами яких є абразивні зерна (абразив). Розрізняють абразивні інструменти зі зв’язаним абразивом (шліфувальні круги, бруски, сегменти), на еластичній основі (шліфувальна шкурка, стрічка) і у вигляді вільного абразиву (зерна, порошки, пасти).

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Вершкове масло: основи технології виготовлення

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:33, переглянуло: 136

Масло вершкове. Харчовий продукт, що є концентратом молочного жиру. Його виробляють збиванням вершків або сметани. Зараз виготовляють велику кількість сортів масла (рис. 208).

Несолоне - масло з пастеризованих вершків.

Солоне - масло з пастеризованих вершків із додаванням солі. Вологодське - масло несолоне, отримане з солодких вершків, пастеризованих за високої температури +95 - +97 °С, і витриманих 20 - ЗО хв. У результаті воно має горіховий присмак і запах.

Любительське - масло з пастеризованих вершків.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Технологія приготування сиру

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:32, переглянуло: 141

Виробництво сиру зародилося близько 5-6 тис. років тому. Технологія виготовлення Швейцарського сиру відома більше 1000 років, рокфору - 900 років. Виготовлення сиру вимагає глибоких знань багатьох технологічних процесів. У давнину досвід сироварів передавався з покоління в покоління і тримався в секреті. Кожна сім’я сироварів мала свої секрети виготовлення сиру.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Технологія первинної переробки молочної продукції

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:31, переглянуло: 138

Молоко - надзвичайно цінний продукт харчування (рис. 200). Але поживні якості має високоякісне (як у харчовому, так і в санітарному відношеннях), молоко та молочні продукти. За порушень правил та санітарно-гігієнічних умов виробництва, обробки й транспортування молоко і молочні продукти не тільки втрачають поживну цінність, а й стають небезпечними для здоров’я. У молоці є всі необхідні поживні речовини, що забезпечують нормальну життєдіяльність організму людини. Крім жирів, білків і вуглеводів, необхідних для людини, в молоці є багато різних біологічно активних речовин: вітамінів, амінокислот, ферментів, мінеральних солей, гормонів.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Біохімічні основи первинної переробки продукції тваринництва

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:31, переглянуло: 148

В основі первинної переробки продуктів тваринництва лежать певні біохімічні процеси, іцо зумовлюють смак, колір, запах, а також тривале зберігання продукції тваринництва. А це дає змогу зберігати, використовувати, транспортувати і переробляти продукцію, не втрачаючи або частково втрачаючи її смакові й поживні якості. Основними способами збереження продукції тваринництва є заморожування, соління і копчення та приготування м’ясних консервів.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )

 


Догляд і вирощування молодняка гусей

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:31, переглянуло: 149

Усім відома невибагливість гусей. Вони чудово себе почувають і на вкритому травою пустирі, і на березі річки (рис. 197). Однак промислова технологія завела гусей під дах капітальних будинків - гусячих ферм. І під дахом техніка забезпечує гусям тепло, світло, чисте повітря, корм, прибирання. А це дає змогу отримувати більше гусячого м’яса, пуху, жиру.

Категорія: Технології ( Трудове навчання )