Стан і розвиток харчової та м’ясо-молочної промисловості України в ринкових умовах господарювання » Народна Освіта


Народна Освіта » Харчові технології » Стан і розвиток харчової та м’ясо-молочної промисловості України в ринкових умовах господарювання






Стан і розвиток харчової та м’ясо-молочної промисловості України в ринкових умовах господарювання

З точки зору міністерства аграрної політики України ситуацію на ринку м’яса можна вважати стабільною.
Дефіциту м’ясної сировини немає. В кожному регіоні представлений достатньо широкий асортимент м’яса і продуктів його переробки.
Якщо розглянути ситуацію по конкретних видах м’яса, то найстабільнішою вона є на ринку м’яса птиці.
За рік приблизно реалізується до 700 тис. тон м’яса птиці, із них 500 тис. тон м’яса бройлерів.
Позитивним є те, що почало налагоджуватись промислове виробництво м’яса індиків.
Сьогодні деякі господарства мають такі показники, що на 130 день відгодівлі індиків без використання стимуляторів жива вага індика досягає 18-19 кг, а індички 14 кг.
Прослідковується позитивна тенденція в секторі свиноводства. У 2007 році було одержано 100 тис тон свинини власного виробництва.
Міністерство аграрної політики розробило окрему програму розвитку молодої промисловості, з якою пов’язані і виробництво яловичини. 50 % приплоду – це бички яких відправляють на відгодівлю, а потім на забій.
Планується збільшити поголів’я худоби, відповідно збільшиться виробництво молока і молокопродуктів, м’яса і м’ясопродуктів.
Сьогодні Україна реалізує свій сільськогосподарський потенціал на 20%. Це свідчить про великі можливості нарощування виробництва продукції і про її конкурентоспроможність.

Автор: admin от 13-12-2011, 15:03, посмотрело: 1936