Народна Освіта » Мистецтво » Післямова й додатки до підручника Мистецтво 7 клас Железняк

НАРОДНА ОСВІТА

Післямова й додатки до підручника Мистецтво 7 клас Железняк

Ось ви й перегорнули останню сторінку нашого підручника. Ви дізналися чимало нового про мистецтво, одночасно зміцнили знання, отримані раніше. Адже перш ніж здобути початкові знання з архітектури, ви ознайомилися з живописом, графікою і скульптурою і набуті вміння застосовували впродовж року на практиці за допомогою олівця, пензлика, фломастера чи пластиліну.

Цього року ви вивчали архітектуру і дизайн, ознайомилися з різними видами архітектури і складовими споруди, дізналися про закони архітектурної композиції. Розмова про такі важливі поняття, як архітектурний образ, ордер, синтез мистецтв, велася паралельно з розповіддю про історію архітектури. Зв’язок архітектури і природи розглядали на прикладах найвідоміших парків, які також є справжніми витворами мистецтва. Робили начерки і замальовки, розглядали різні способи зображення простору, передавали у своїх роботах гармонію і красу рідної природи. Ви самі планували і створювали макети нових парків. А ще ви навчилися відрізняти дизайн від декоративно-ужиткового мистецтва, дізналися про історичний костюм і моделювання сучасного одягу, створювали ескізи власних колекцій одягу, ознайомилися із синтезом мистецтв у театрі.

Рубрики «Цікаво знати» і «Фах» додали знань про світові пам’ятки різних народів і допомогли добре зорієнтуватись у мистецьких професіях. Можливо, хтось із вас у майбутньому навіть обере одну з них. Але навіть у тих професіях, які, здавалося б, тісно не пов’язані з образотворчим мистецтвом, знання композиції, відчуття гармонії, колориту будуть завжди вам у пригоді.

Ви навчилися розпізнавати різні стилі мистецтва, знання про які продовжуватимете здобувати у старших класах, але вже з інших предметів, бо в цьому році закінчився курс образотворчого мистецтва.

Бажаємо вам ніколи не розлучатися з мистецтвом. Для цього зовсім не потрібно здійснювати якусь далеку подорож. Для нової зустрічі з прекрасним можна погортати альбом чи подивитися цікаву передачу, відвідати музей, просто пройтися містом або селом — навколо нас стільки краси і стільки всього гармонійного, потрібно лише вміти це помічати. Спілкування з мистецтвом — велика радість і духовна необхідність. Адже воно не просто прикрашає життя, а й надає йому сенсу.

 

Будинок Верховної Ради України.

ДОДАТОК

 

 

Національний академічний театр опери і балету України ім. Т. Г. Шевченка. Архітектор В. Шре-тер (гармонійне співвідношення головних і другорядних елементів будівлі)

 

Будинок І. Котляревського в Полтаві

(проста геометрична форма)

 

Церква Богородиці Пирогощі на Подолі у Києві. Реконструкція

 

 

Архітектор В. Заболотний (приклад симетричної композиції)

Будинок з химерами.

Архітектор В. Городецький (приклад асиметричної композиції)

Ритм колон на фасаді Київського національного університету ім. Т. Г. Шев ченка. Архітектор В. Беретті

Луазе Льеде. Весілля Роінальдо і Кларисси. Готика

 

 

Дієґо Веласкес. Портрет інфанти Маргарити.

Іспанія. Бароко

Рокайльні костюми. XVIII ст.:

а — англійський; б — фрагмент французького

 

В. Серов. Портрет княгині Орлової.

Модерн


 

Це матеріал з підручника Мистецтво 7 клас Железняк

 

Категорія: Мистецтво

Автор: admin от 11-02-2017, 15:14, Переглядів: 1979