Народна Освіта » Харчові технології » Галузі харчової промисловості України

НАРОДНА ОСВІТА

Галузі харчової промисловості України

Харчова промисловість України складається з підприємств первинної переробки зерна, городини і садовини та підприємств наступної переробки сировини на харчові продукти на основі новітніх технологій
Відповідно до нової структури вищої освіти в Україні, яка відповідає міжнародним стандартам, наш професійний напрям називається «Харчові технології та інженерія» і дозволяє підготувати спеціалістів по 22 спеціальностях.
Харчова промисловість України включає галузі:
• Хлібопекарську;
• Макаронну;
• Кондитерську;
• Цукрову;
• Олійну;
• Консервну;
• Дріжджову;
• Спиртову;
• Лікеро-горілчану;
• Пивоварну;
• Виноробну
• Виробництво безалкогольних напоїв;
• Крохмально-патокове виробництво;
• Виробництво харчових концентратів;
• Вітамінну;
• Чайну;
• Парфюмерно-косметичну;
• Тютюново-махоркова промисловість та інші .
В борошно-круп’яній промисловості виділяються в окремі галузі такі як:
• Борошномельна;
• Круп’яна та інші;
У м’ясо-молочній промисловості виділяються підприємства, які спеціалізуються по випуску:
• М’яса на кістках
• Ковбасних виробів
• Харчових жирів
• Кормового борошна
• Пастеризованого молока
• Кисломолочних продуктів
• Згущеного молока
• Сухого незбираного молока
• Сухого знежиреного молока
• Сиркових продуктів
• Натуральних сирів
• Вершкового масла
До рибної промисловості відносяться підприємства по виробництву рибопродуктів, рибних консервів, інших продуктів.

Автор: admin от 13-12-2011, 15:02, Переглядів: 3343