Народна Освіта » Математика » Геометрія » Підручник Геометрія 7 клас Єршова, Голобородько, Крижановський скачати, читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Підручник Геометрія 7 клас Єршова, Голобородько, Крижановський скачати, читати онлайн

 Рік видання: 2015

 Видавництво: "Ранок"

 Автори: А. П. Єршова, В. В. Голобородько, О. Ф. Крижановський


Скачати Підручник Geometria_7_klas_geometria_2015.zip [17,91 Mb] (cкачиваний: 600)

 

Читати Онлайн Підручник Геометрія 7 клас Єршова


Ви розпочинаєте вивчення нового математичного предмета і зі сторінок цього підручника отримаєте знання, які вже протягом багатьох століть приносять людям величезну користь. У майбутньому ці знання допоможуть і вам.

Напевне, кожний із вас коли-небудь уявляв себе великим мандрівником, який, подібно до Христофора Колумба, прокладає в бурхливому океані курс до незвіданих країн. Хтось мріяв стати славетним детективом, сучасним Шерлоком Холмсом, щоб, використовуючи струнке логічне мислення, розв’язувати найскладніші загадки, розкривати таємниці. Хтось бачив себе можновладним єгипетським фараоном, за чиєю волею посеред пустелі споруджувалися величні піраміди. Але, мабуть, не всі ви здогадувалися, що існує наука, без якої неможливо здійснити ті мрії. Ця наука — геометрія.

Чому саме геометрія? Насамперед, це одна з найдавніших математичних наук. Вона виникла ще в Стародавньому Єгипті, де щороку після розливів Нілу жителі мусили відновлювати межі земельних ділянок. Сам термін «геометрія» в перекладі з грецької означає «земле-мірство». Вивчати геометричні форми потрібно було не тільки землеробам, але й будівельникам, адже без геометрії не вдалося б звести жодну з єгипетських пірамід.

Геометрія як розділ математики, пов’язаний з обчисленнями та розрахунками, сприяла їхньому розвиткові. Завдяки геометрії стали можливими великі наукові відкриття, зокрема географічні. Не випадково за часів Середньовіччя геометрія належала до тих наук, які повинна була опанувати кожна освічена людина.

Зазначимо також, що геометрія — це мистецтво правильного мислення. Вивчаючи цей предмет, можна побачити, як закономірності навколишнього світу відбиваються в логічних твердженнях, із яких випливають корисні наслідки.

Протягом багатьох століть основи геометрії майже не змінювалися. Чимало тверджень, які ви будете вивчати, навіть давніші, ніж Біблія. Завдяки багатьом видатним ученим, серед яких Евклід, Піфа-гор, Декарт, Лобачевський, ця наука вийшла на якісно новий рівень.

Отже, щасливої подорожі! Не бійтеся ставити запитання, знаходити й застосовувати власні методи розв’язування задач. Не все виходитиме відразу, але увага й наполегливість допоможуть вам відчути справжнє задоволення від вивчення геометрії.

Бажаємо вам успіхів!

Автор: admin от 29-01-2017, 15:52, Переглядів: 20851