Народна Освіта » Технології ( Трудове навчання ) » Принцип дії і будова контрольно вимірювальних приладів

НАРОДНА ОСВІТА

Принцип дії і будова контрольно вимірювальних приладів

Електровимірювальні прилади призначені для вимірювання електричних величин. У технічних електровимірювальних приладах відлік показів відбувається за допомогою стрілки, електронного променя, а також цифрового відліку (рис. 123).

Електровимірювальні прилади, які показують числове значення вимірюваної величини, називаються показувальними або приладами безпосередньої оцінки (наприклад, вольтметр, амперметр, омметр та інші).

 

Найчастіше у вимірювальних приладах провідник зі струмом виконується у вигляді легкої рамки або котушки, витки якої відчувають дію сил магнітного поля, що утворюють обертальний момент. Магнітне поле в приладах утворюється постійним магнітом або нерухомою котушкою, яку обтікає вимірюваний струм. Існують також прилади, засновані на ції магнітного поля на внесений в нього прилад «сердечник» .

У сучасній електровимірювальній техніці використовуються прилади з механізмом, який складається з рухомої та нерухомої частин. При цьому в процесі вимірювання рухома частина механізму повертається відносно нерухомої частини на кут, пропорційний вимірюваній величині.

 

Це матеріал з підручника Трудове навчання 8 клас Мадзигон

 

Автор: vlad2017 от 3-01-2017, 21:00, Переглядів: 3229