Народна Освіта » Світова література » Учебник Интегрированый курс Литература 8 класс (русская и зарубежная) Симакова Л. А. (новая программа 2016) cкачать, читать онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Учебник Интегрированый курс Литература 8 класс (русская и зарубежная) Симакова Л. А. (новая программа 2016) cкачать, читать онлайн

 Год издания: 2016

 Издательство: "Абетка"

 Авторы: Симакова Л. А.


Скачати Підручник

8_l_s_2016.pdf [5,63 Mb] (cкачиваний: 12)

 

Читать Онлайн Учебник Литература Симакова Л. А. за 8 класс

 

Содержание

  1. Искусство слова
  2. Классическая поэзия ближнего Востока
  3. Омар Хайям - Рубайи (краткая биография, читать онлайн, критика)
  4. Шота Руставели - «Витязь в тигровой шкуре» читать онлайн
  5. Вечные темы и образы в литературе эпохи Возрождения
  6. Вильям Шекспир - Ромео и Джульетта читать онлайн, критика
  7. Мигель де Сервантес Сааведра - «Хитроумный идальго Дон Кихот Лама ...
  8. Разнообразие жанров в русской литературе XIX столетия
  9. А. С. Пушкин - "И. И. Пущину", "19 октября 1825", "Капитанск ...
  10. М. Ю. Лермонтов - "Поэт" читать онлайн, критика
  11. Н. В. Гоголь - "Ревизор" читать онлайн, критика
  12. И. С. Тургенев - "Воробей", "Памяти Ю. П. Вреской", "Ася" ч ...
  13. Михаил Евграфович Салтыков-Щедрин - "Премудрый пискарь", "Медв ...
  14. Лев Николаевич Толстой - "После бала" читать онлайн, критика
  15. Проблемы, волнующие человека мыслящего в литературе XX столетия
  16. Максим Горький - "Старуха Изергиль" читать онлайн, критика
  17. Антуан де Сент-Экзюпери - "Маленький принц" читать онлайн, крит ...
  18. Браться Стругацкие - "Трудно быть Богом" читать онлайн, критика
  19. Краткий словарь литературоведческих терминов за 8 класс

 

«Книга завжди хвилює людину. Її долі непрості: іноді величні, іноді трагічні і сумні. Але на всіх своїх шляхах і при будь-яких обставин книга служила і служить людині - від воскових дощечок, папірусів і давніх сувоїв на пергаменті.
Книзі людство довірило свої священні прозріння, великі відкриття, досвід осмисленої, гідного життя на планеті Земля. Без книги людина відчувала б себе загубилося подорожнім у величезній, невідомої нічний пустелі ... Книга тому - вірний, безкорисливий і найбільш досвідчений друг. Вона найтерплячіший вчитель, готовий десятки разів повторювати недоступну відразу думка. Люди бувають упереджені, безчесні, недосконалі в свої захоплення, і тільки справжня книга може навчити нас безпомилково розпізнавати добро і зло, істину і брехня, красу і неподобство ». Ці проникливі слова належать російському письменнику Л. М. Леонову (1899-1994 рр).
Про значення книги і величезною в зв'язку з цим відповідальності автора перед своїми читачами сербський письменник Іво Андрич (1892-1975) говорив: «Я думаю, немає такого письменника, у якого ніколи не виникало б питання: як я буду виглядати в очах читачів через сто років? .. трапляються хвилини, коли поглянувши на щойно написаний мною слово або пропозицію, я раптом ... бачу схилене над моїми словами особа читача 2038 року». Звертаючись до письменників, він нагадував: «Не забувайте, що ви - глашатай істини, тобто дійсності. Вашими вустами говорить про себе величезна людська правда ».
Це твердження Іво Андрича розділяє американський письменник Джон Чивер (1912-1982). Вказуючи на нерозривний зв'язок автора і читача, він писав: «Художня література - наше найпотаємніше і дієвий засіб спілкування. Це воістину єдиний спосіб обговорити один з одним глибинні наші турботи: самотність, любов, тривогу, турботу, страх ... Візьміть книгу будь-якого з моїх колег, і ви переконаєтеся, що у нього є щось необхідне, щось серйозне сказати вам. У нас немає іншого рівня спілкування, рівноцінного художній літературі.
Письменство належить до тих рідкісних речей у житті, які неможливо робити поодинці. Література більше нагадує діалог, ніж проповідь або лекцію. Коли я пишу, я більш за все розраховую на інтеллігентного1 читача, якому до вподоби те, що я заніс на папір.
Все це стало очевидним для мене з віком. Я постійно пам'ятаю про моє читачі, я весь час задаю собі питання: «Чи важливо те, що я хочу сказати? Чи важливо це людям, які будуть читати мої книги »Письменник завжди задається питанням :?« Чи цікаво це »
Читачі складають єдиний рід публіки, який не можна визначити за допомогою комп'ютерів або опитувань громадської думки ... Я ж зацікавлений в читача інтелігентному, начитавшись, в якому б куточку землі він не жив. Я хочу розділити з цим читачем трепет самого життя ... »

Автор: admin от 29-10-2016, 21:31, Переглядів: 2902