Вступ. Предмет, мета і завдання дисципліни Харчові технології
Дисципліна «Вступ до спеціальності» є однією із дисциплін , які формують спеціаліста харчової галузі.
Мета викладання дисципліни – ознайомити студентів:
- Із загальними поняттями про технологію та розвиток харчових виробників;
- З основним асортиментом та сировиною харчових підприємств, їх складом, рівнем якості та безпеки для суспільства;
- З поняттями раціонального та адекватного харчування
Завданням дисципліни є:
- Вивчення основних понять та термінів технологічних процесів харчових виробництв;
- В доступній формі викласти основи технологічних процесів і принципові технологічні схеми основних харчових виробництв;
- Розпочати на першому етапі навчання спеціальну підготовку молодих спеціалістів, здатних до активної та творчої трудової діяльності;
- Створити умови для глибокого опанування технологіями харчових виробництв в межах спеціальних дисциплін.
В результаті успішного засвоєння дисципліни студент повинен знати:
- Основні поняття та терміни в галузі технології ;
- Мати уяву про сутність основних технологічних процесів харчових виробництв;
- Уміти: викласти викласти коротко, але послідовно основні стадії технологічного процесу, дати перелік основних виробів та сировини певного виробництва, виписати основні технологічні параметри, користуючись навчальною літературою в бібліотеці.
Категорія: Харчові технології
Автор: admin от 13-12-2011, 12:36, Переглядів: 6197