Народна Освіта » Біологія » Підручник Біологія 8 клас Соболь скачати, читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Підручник Біологія 8 клас Соболь скачати, читати онлайн

Рік видання: 2016

Автор: Соболь В.І.

Видавництво: Абетка


Скачати Підручник

8_biologia_sobol_2016.pdf [10,37 Mb] (cкачиваний: 686)

 

Читати Онлайн Підручник Біологія 8 Клас Соболь

 

Зміст

Організм людини як біологічна система
Життєдіяльність організму людини
Регуляторні системи організму людини
Значення знань про людину
Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини
Травлення
Дихання
Транспорт речовин
Виділення. Терморегуляція
Опора та рух
Нервова система людини
Сенсорні системи людини
Вища нервова діяльність
Регуляція функцій організму
Розмноження та розвиток людини


Підручник, який ви тримаєте в руках, ознайомить вас з особливостями життєдіяльності, будови й поведінки людини. Але, перед тим, як розпочати вивчення, запам’ятайте, що організм людини - це не лише біологічна система із клітин, тканин, органів й систем органів. Людина - це найдосконаліший витвір природи з дивовижним внутрішнім світом. Кожна людина - це неповторність, якої не було, немає у даному часі і не буде у майбутньому. Цей підручник дасть вам не лише нові знання, але й допоможе сформувати власні способи діяльності, для того щоб ви змогли реалізувати одну з найвищих людських потреб - потребу творити. А для цього потрібно пізнати самих себе. «Пізнай себе і ти пізнаєш світ» - говорили древні мудреці. Пізнання самого себе відкриє вам можливості власного прогресу, успіху, щастя та поваги самих себе і в очах людей, які вас оточують.

Матеріал підручника поділено на теми й окремі параграфи. Основними частинами параграфів підручника є рубрики:

Вступна частина містить цитату до параграфа, рубрики «Основне поняття і ключові терміни,», «Пригадайте», «Знайомтеся», «У світі цікавого», «Новини науки», «Поміркуйте» та ілюстративні завдання, ввідні вправи, класичні експерименти для формування мотивації навчання. У цій частині подані завдання, кольорові ілюстрації, відомості про організм людини, кросворди для зацікавлення, що є потужним стимулом діяльності.

«зміст» - містить матеріал, спрямований на організацію засвоєння й формування знань, умінь, навичок, способів діяльності та вашого ставлення й переконань. Вчитель пояснює, демонструє, ілюструє, навчає називати, наводити приклади, розпізнавати, характеризувати, описувати тощо, але робить все це обов'язково з вами. У змісті великими буквами синього кольору виділені ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ, що організовують найважливішу інформацію, а малими синіми буквами - ключові терміни, що узагальнюють якусь частину інформації. Основні поняття й ключові терміни є обов’язковими для запам’ятовування, на відміну від понять, поданих курсивом. З їхньою допомогою виділяються визначення, назви явищ.

Вивчення природи людини має дати нам можливість стати більш добрими, цільними і справжніми натурами.

Як працювати з підручником?

поняття, що будуть вивчатися пізніше. Матеріал змісту поділений на розділи, до яких подається запитання, а в кінці - узагальнюючий висновок. Велика увага у підручнику приділена ілюстративному апарату, який містить малюнки, рисунки, світлини, таблиці, схеми тощо та допомагає задіювати різні види пам’яті.

«діяльність» - містить матеріал для формування способів продуктивної діяльності, розвитку творчої активності й дослідницьких умінь, здійснення міжпредметного поєднання знань тощо. Метою цієї частини параграфа є зміцнення, поглиблення, розширення знань шляхом самостійного виконання завдань та створення власних освітніх продуктів, якими є: проекти, малюнки, рисунки, висновки, дослідження, здобута інформація, презентація, власні рекомендації, тощо. Ця частина містить теми проектів, творчі завдання, міжпредметні завдання «Біологія + ...» тощо. Для формування практичних й дослідницьких умінь у рубриці «Навчаємось пізнавати» подані інструктивні картки практичних робіт, дослідницьких завдань і лабораторних досліджень.

«результат» — містить завдання для закріплення, контролю й корекції знань та самооцінки навчальної діяльності. Ці завдання подаються з поступовим ускладненням та із зазначенням рівня їхньої складності й оцінки в балах.

Після кожної теми є блок найважливішої інформації, що містить цитату, таблицю чи схему, загальний тематичний висновок. Все це подається під рубрикою «Узагальнення знань теми». Для перевірки якості засвоєння матеріалу теми у рубриці «Самоконтроль знань» пропонуються нові й цікаві для вас види тестів: тести-конструюван-ня, тести-співвіднесення, тести-застосувания, тести-узагальнення, те-сти-оцінювання.

Щиро зичимо вам успіхів у навчанні й здійсненні власних інтелектуальних відкриттів!

Автор: admin от 18-07-2016, 20:13, Переглядів: 42057