Народна Освіта » Всесвітня Історія » Підручник Всесвітня історія за 7 клас Гісем О.В. скачати, читати онлайн

НАРОДНА ОСВІТА


Підручник Всесвітня історія за 7 клас Гісем О.В. скачати, читати онлайн

Підручник Всесвітня історія за 7 клас Гісем О.В. скачати, читати онлайн

 Рік видання: 2015

 Автори: Гісем О.В.

 Видавництво: "Богдан"


Скачати Підручник

Vsesvitnja_istorija_7klas_Gisem_2015.pdf [11,42 Mb] (cкачиваний: 47)

 

Читати Онлайн Підручник Всесвітня історія за 7 клас Гісем О.В.

 

Зміст

  1. Цивілізаційна спадщина Стародавнього світу
  2. Що таке історія середніх віків?
  3. Народження середньовічної Європи
  4. Візантійська імперія
  5. Арабський халіфат
  6. Людина в Середньовіччі
  7. Середньовічне європейське суспільство
  8. Християнська церква в У-ХІ ст
  9. Виникнення середньовічного міста. Ремесло і торгівля в середньові ...
  10. Північна Європа у УІІІ-ХІ ст
  11. Епоха хрестових походів
  12. Держава в середньовічній Європі.
  13. Франція
  14. Англія
  15. Німеччина
  16. Країни басейну Середземного моря
  17. Християнська церква у ХІІ-ХУ ст
  18. Середньовічна культура Західної Європи
  19. Завдання для тематичного оцінювання

 


Як працювати з підручником

Перш ніж розпочати роботу з підручником, необхідно познайомитися з його змістом та структурою. Матеріал підручника об’єднано в шість розділів, кожен з яких містить від чотирьох до шести параграфів, що, у свою чергу, поділяються на декілька пунктів. У тексті ви зустрінете слова і дати, виділені чорним шрифтом. Це означає, що на них необхідно звернути особливу увагу. Як ви вже знаєте з минулого року, історія, як і будь-яка інша наука, має власну термінологію, котру необхідно розуміти. Підручник містить дати основних подій, визначення понять і термінів, інформацію про видатних історичних діячів. Працюючи на заняттях і вдома, необхідно обов’язково перевіряти себе, щоб переконатися, чи правильно ви запам’ятали хронологію подій, імена осіб, нові поняття і терміни.

Важливу роль для розуміння матеріалу мають наведені в підручнику документи, ілюстрації, карти і схеми. Працюючи з відповідним параграфом, необхідно прочитати включений до нього документ і відповісти на поставлені запитання. Розглядаючи ілюстрації, обов’язково звертайте увагу на підписи, які пояснюють зміст зображеного. Схема розкриє вам зв’язки між складовими певного історичного явища, пояснить його особливості тощо. Робота з історичною картою дозволить з’ясувати, де саме відбувалися події, про які йдеться в тексті, або які зміни вони спричинили.

Після кожного параграфа розташовані запитання і завдання. Звертайте увагу на умовні позначки поряд із ними. Вони допоможуть вам краще зрозуміти, що і як необхідно виконати.

Закінчивши навчальну тему, ви матимете можливість підсумувати вивчений матеріал за наведеними після неї узагальнюючими завданнями. Тестові завдання до теми дозволяють вам здійснити самоперевірку рівня своїх знань за її матеріалом.

Для того щоб вам було зручніше працювати з підручником, необхідно звертати увагу на розміщені на його сторінках позначки та їхнє значення.

• «Мовою документа» — наведені тут фрагменти з історичних джерел вам необхідно прочитати і дати відповіді на запитання до них.

• «Цікаві факти» — у цій рубриці ви знайдете чимало цікавих історичних фактів, пов’язаних зі змістом того, про що йдеться в параграфі.

• «Постать в історії» — під такою рубрикою розташована інформація про видатних історичних діячів, яка допоможе вам зрозуміти їхній внесок в історію.

• «Терміни та поняття» — тут ви знайдете тлумачення наведених у тексті понять і термінів.

• «Розгляньте малюнок і складіть розповідь» — ця рубрика містить завдання, спрямовані на формування образу матеріалу, що вивчається.

• «Закріпімо знання» — наведені тут запитання допоможуть вам здійснити самоперевірку, переконатися в тому, що ви запам’ятали з тексту параграфа, дозволять осмислити прочитане.

• «Інформаційні ресурси» — тут, після кожного параграфа, ви знайдете посилання на додаткові інформаційні ресурси, які допоможуть вам краще опанувати навчальний матеріал.

• «Практична робота» — цей структурний елемент підручника містить необхідні матеріали для організації практичних робіт, які передбачені програмою.

• «Завдання для узагальнення» — під такою рубрикою розташована вміщено систему завдань, історичних задач і запитань, які дозволять узагальнити набуті знання. Ці завдання виконуються за вказівкою вчителя або тими учнями, які прагнуть поглибити свої знання.

• «Завдання для тематичного оцінювання» — у цій рубриці міститься необхідний набір завдань для проведення тематичного оцінювання знань.

Автор: admin от 26-01-2017, 09:05, Переглядів: 11794