Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Спорт, спорт, спорт

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Спорт, спорт, спорт

279. До футбольної команди взяли дракона. Щоправда, лапами він грати не вміє, зате неабияк забиває м'ячі трьома головами. В одній грі дракон кожною головою вдарив по м'ячу 8 разів. Половину ударів відбили захисники, половину тих м'ячів, що до нього долетіли, впіймав воротар. Решта ударів завершилася голами. Скільки голів забив дракон?

280. Могутнє мишеня Міккі Маус наважилося вдарити по справжньому футбольному м'ячу. Воно вдарило так сильно, що м'яч прокотився 200 м. Одначе від цього удару саме мишеня відлетіло у зворотній бік утричі далі, ніж прокотився м'яч. На якій відстані від м'яча опинилося мишеня після удару?

281. Два слони вирішили пограти в настільний теніс. Замість кульки взяли футбольного м'яча масою 500 г, а ракетки зробили собі зі стовбура баобаба. Скільки важить зроблена слоном ракетка для тенісу, якщо вона важча за м'яч у 140 разів?

282. На змаганнях із бігу Петро прибіг раніше від Василя, але пізніше за Дмитра. Хто прибіг перший?

283. У змаганнях із бігу брали участь четверо. Результати були такі: Петро прибіг раніше від Василя, Микола прибіг раніше від Дмитра, Петро і Дмитро прибігли водночас. Хто прибіг перший?

284. Одна непутяща футбольна команда забила у ворота суперників 5 голів, а в свої — вдвічі більше. Скільки голів і в чиї ворота забили їхні суперники, якщо після фінального свистка рахунок був 20:10?

285. Шість мавп вирішили стати футболістами. Та оскільки всі вони хочуть бути лише воротарями, то на місце решти гравців надумали запросити страусів. Скільки страусів їм потрібно покликати, щоб усім було місце в командах, якщо всіх гравців у команді одинадцять, а воротар по трібен тільки один?

286. Скільки жокеїв (наїзників на скачках) може підняти водночас 1 штангіст, якщо кожний жокей важить 45 кг, а штангіст бере вагу 240 кг?

287. На змаганнях із стрільби стріляють по мішенях з колами. У колах числа — від 1 до    10. У    яке    коло    влучив    —

стільки тобі очок і зараховується.    Один    спортсмен    вистрілив

тричі й набрав у сумі 27 очок. У які кола він влучив, якщо два постріли втрапили точно в одне й те саме місце, а третій — в інше?

288. На змаганнях із бігу стартували водночас 8 спортсменів. Фінішували вони так, що кожний наступний відставав від попереднього рівно на 1 секунду. Перший бігун пробіг усю дистанцію за 32 секунди. За який час пробіг ## останній спортсмен?

289. Коник стрибає в довжину на відстань у 4 рази більшу, ніж у висоту. На яку відстань стрибає коник у довжину, якщо у висоту він бере 50 см?

290. Чотири шахісти вирішили провести турнір. Кожний шахіст грає з усіма іншими по одному разу.    Скільки    партій

буде зіграно в турнірі?

291. Іншим разом 4 шахісти вирішили провести турнір за олімпійською системою (хто програв — вилітає).    Скільки    партій

буде зіграно в цьому турнірі?

292. Після програного футбольного матчу кожний з 11 футболістів команди, яка програла, випив по півлітра води, а засмучений тренер — цілих три літри. Скільки води випили вони разом?

293. Є такі змагання «сток-кар». Машини їдуть наввипередки і по дорозі можуть ударяти, штовхати інші машини. Так і летять у різні боки фари, дверцята, колеса... На старт вийшли машини, кожна    з яких    виблискувала    парою

новеньких фар. Перевірка    показала,    що всі 22    фари    працю

ють відмінно. На фініші виявилося — цілими лишилися тільки 12 фар. Скільки машин зберегли обидві свої фари, якщо три машини взагалі втратили можливість освітлювати шлях?

294. Вигадали нові правила змагань: половину шляху вершник скаче на коні, а другу половину кінь скаче на вершникові. Вершник на коні проскакав половину дистанції за 3 хвилини. Кінь на вершникові свою частину шляху скакав у 10 разів довше. Скільки часу пішло у цієї пари на подолання всієї дистанції?

295. На велогонках велосипедист проїхав чверть усього шляху, і його велосипед зламався. Далі велосипедист побіг як бігун і завершив дистанцію, зробивши 6 000 кроків. Скільки кроків він би пробіг, якби взагалі не сідав на велосипед?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 29-09-2014, 09:19, Переглядів: 4245