Тема 3: Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Приймання, дозабійне утримання, забій та первинна переробка худоби » Народна Освіта


Народна Освіта » Харчові технології » Тема 3: Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Приймання, дозабійне утримання, забій та первинна переробка худоби






Тема 3: Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Приймання, дозабійне утримання, забій та первинна переробка худоби

Існуючі системи здавання-приймання худоби
на переробні підприємства

На м’ясо переробні підприємства тварин приймають за двома системами:
• За живою масою і вгодованістю тварин
• За масою і якістю м’яса
Приймаючи за живою вагою і вгодованістю тварин оглядає приймальних і прощупує жирові відкладення у відповідних ділянках тіла тварини залежно від їх виду. Живу масу тварин визначають після зважування і віднімання знижки на вміст кишково-шлункового тракту. Приймаючи худобу за другою системою м’ясні властивості оцінюють за масою і якістю м’яса після забою. В цьому випадку нема потреби визначати категорію вгодованості живої тварини і зважувати тварин. У приймальній квитанції зазначають к-ксть прийнятих тварин і час їх переробки.

Автор: admin от 15-12-2011, 16:27, посмотрело: 4043