Народна Освіта » Математика » Задачі для дітей 1-3 класу - Бананія, Лимонія, Кокосія

НАРОДНА ОСВІТА

Задачі для дітей 1-3 класу - Бананія, Лимонія, Кокосія

111. У Бананії є тільки купюри вартістю 3 і 5 бананів. Інших грошей банк цієї країни не випускає. Продавець здачі не дає. Чи може бананець заплатити за товар, який коштує:

а) б бананів;

б) 14 бананів;

в) 1 банан?

Напиши по одному розв'язку для кожного з випадків.

112. У Бананії кожний продавець і кожний покупець має багато купюр вартістю 3 і 5 бананів. Продавець може дати здачу, якщо потрібно. Як заплатити за покупку, котра коштує:

а)1 банан;

б)2 банани;

в) 4 банани?

113. У країні Кокосії випустили монети вартістю 3 і 6 кокосів. Чи можна заплатити за товар вартістю:

а) б кокосів;

б) 15 кокосів;

в) 7 кокосів;

г) 1 кокос?

114. Мешканець Лимонії та мешканець Бананії зустрілися на кордоні і хваляться, у кого більше грошей.

У бананця є 5 купюр по три банани.

А у лимонця — 2 купюри по 5 лимонів.

Хто з них багатший, якщо за 1 лимон дають 2 банани?

115. У країні Ананасії є в обігу тільки купюри вартістю 2 ананаси та 7 ананасів. Як можна розрахуватися з продавцем за будь-який товар вартістю від 1 ананаса до 20? Продавець хоче продати товар і тому, якщо потрібно, дасть здачу.

116. У країні Лимони ходять такі гроші: 1, 3, 5, 10 лимонів. Покупець хоче придбати в магазині іграшковий корабель за 20 лимонів.

А є в нього такі гроші:

1 лимон, 3 лимони, 3 лимони, 5 лимонів, 10 лимонів.

Чи може він придбати іграшковий корабель? Чи може він купити його без здачі?

117. За один ананас дають 3 лимони або 6 апельсинів. Скільки апельсинів дають за 1 лимон?

118. У Лимонії за один справжній ананас потрібно заплатити 3 лимони. Прийшов покупець, у якого є ЗО лимонів грошей. Скільки ананасів він може придбати?

119. На кордоні між Лимонією та Бананією в магазинах беруть як лимони, так і банани. Прийшов покупець, у якого 2 купюри по 3 банани і 4 купюри по 5 лимонів. Відомо, що 1 лимон вільно міняється на 2 банани. Скільки грошей є у покупця, якщо лічити їх у бананах? А якщо в лимонах?

120. У Лимонії до магазину зайшов моряк з такими грішми: 1 лимон, 5 лимонів, 10 лимонів, 3 купюри по 3 лимони. Він побачив дуже гарний килимок ціною 50 лимонів. Чи зможе він його придбати?

121. Щоб придбати килимок, моряк вирішив продати свого годинника за ЗО лимонів. Чи зможе він тепер купити цей килимок? Чи зможе він купити його без здачі?

 

Мітки: збірник задач для дітей, задачі для першокласників, задачі для другокласників, задачі для третьокласників, цікаві задачі для дітей, грайливі задачі для дітей, цікавеньке для дітей по математиці, задачі по математиці для першокласників, початкова школа задачі, задачі по математиці в ігровій формі для дітей.

 

Це матеріал зі збірника "Оце так задачник. 1-3 клас" Марк Беденко

 

Автор: admin от 28-09-2014, 22:29, Переглядів: 2998