Народна Освіта » Харчові технології » Безпека харчових продуктів, шляхи її реалізації

НАРОДНА ОСВІТА

Безпека харчових продуктів, шляхи її реалізації

Щоб виготовити безпечно харчовий продукт треба дотримуватися таких загальних принципів:
• Харчові підприємств розміщувати далеко від районів із забрудненим довкіллям, зон повеней, заражених гризунами, проблемних для видалення відходів.
• Приміщення та обладнання треба проектувати і розміщувати так, щоб можна було обслуговувати, чистити, дезінфікувати
• Поверхні, з якими контактують харчові продукти повинні бути нетоксичними і піддаватися чищенню і дезінфекції
• У виробничих приміщеннях і в обладнанні повинні бути засоби контролю температури, вологості, та ін.
• Засоби постачання (води, пари, електроенергії тощо) та відведення (каналізації, виводів, відходів) повинні бути використані так, щоб уникнути ризику забруднення сировини і продукції
• Виробничі процеси повинні постійно контролюватись
На підприємствах повинні використовуватися надійні системи обслуговування, чищення і санітарної обробки приміщення і обладнання.
Персонал підприємства повинен проходити медогляд, навчання і інструктаж з правил гігієни харчових продуктів.
Транспорт і тара повинні захищати харчові продукти від ушкоджень та забруднення.
Харчові підприємства мають надавати торговим посередникам і споживачам необхідну інформацію для забезпечення правильного поводження з харчовими продуктами і запобігання їх псуванню .
На безпеку харчових продуктів впливає якість і безпека сировини, води, повітря, в зоні розміщення виробництва.

Автор: admin от 13-12-2011, 15:15, Переглядів: 4656