Принципи раціонального харчування » Народна Освіта


Народна Освіта » Харчові технології » Принципи раціонального харчування






Принципи раціонального харчування

Раціональне харчування – це своєчасне забезпечення організму доброякісною їжею, яка містить оптимальну кількість і в оптимальному співвідношенні харчові речовини, необхідні для його розвитку та функціонування.
Раціональне харчування – це одна із складових здорового способу і один із факторів подовження активного періоду життєдіяльності.
Основними принципами раціонального харчування є такі:
1. Енергетична цінність харчового раціону повинна суворо відповідати енергетичним витратам організму людини.
2. Хімічний склад харчових раціонів повинен задовольняти фізіологічні потреби організму в харчових речовинах.
3. Харчування повинно бути максимально різноманітним.
4. Необхідно дотримуватися оптимального режиму харчування
Фізіологічно обґрунтованим є три та чотириразове приймання їжі протягом дня.

Автор: admin от 13-12-2011, 15:14, посмотрело: 3724